Monday, April 6, 2015

Pil Pencair Lemak Ini Mampu Buat Anda Kurus!

Asaalamualaikum! Hai hai dear readers:)

Harini mau bercerita tentang pil pencair lemak yang sangat digemari dan antara yang tersangat best selling di kalangan customer saya. Tak lain tak bukan Lecithin namanya!

Ramai yang dah tahu fungsi Lecithin ni adalah untuk kurus. Agak-agak terlebih makan atau lemak- lemak dah mula muncul, cepat-cepatlah amek Lecithin. Tidak dinafikan sangat membantu.

Tapi tahukah anda bagaimana ia bertindak? Kita tak nampak sebab terus telan aje kan so the real picture apa yang berlaku dalam badan macam mana ye?

So harini mari kite membuat eksperimen. sangat mudah kalau u alls ada Lecithin kat rumah boleh buat eksperimen ni sekali.

Apa yang saya perlukan?

1- Segelas air
2- 1 biji Lecithin
3- Minyak masak lebih kurang 1 senduk kecik (atau suku cawan)
4- Sudu / stick untuk kacau

Then boleh follow step macam dalam gambar:

  1. Masukkan air dalam gelas (jangan terlalu penuh), diidkuti dengan minyak masak, minyak masak obviously akan terapung sebab less dense.
  2. Kemudian picitkan 1 biji Lecithin ke dalam minyak masak dan air tadi , taknak picit pun takpe sebab kapsul Lecithin tadi akan pecah sendiri
  3. Kacau perlahan-lahan sehingga minyak dan Lecithin bersentuhan .
  4. Teruskan kacau sehingga campuran air+ minyak dan Lecithin tadi bertukar menjadi larutan bewarna kuning keemasan dan terhasil minyak yang berbintil-bintil macam gambar no 4.
Eksperimen Lecithin pemecah lemak!



Itulah gambaran apa yang berlaku dalam badan kita, tapi INGAT ini eksperimen pakai air tau! Dalam badan kita ada asid hidroklorik yang berkepekatan tinggi so effect nya lebih power. Dengan kata lain, lagi mudah lemak-lemak terpecah bila 'berjumpa' dengan Lecithin.

Kenapa pentingnya lemak tadi pecah dan larut bersama Lecithin?

Good question! Sangat penting kerana bila lemak tadi larut, ia lebih mudah diangkut keluar dari badan melalui proses detox. Sebab itulah Lecithin ini sungguh ideal diambil bersama agen detox seperti Herblax dan Alfafa. Akan mempercepatkan lagi proses pengeluaran lemak dalam badan kita. Selain lemak-lemak yang keluar, usus juga lebih bersih badan rasa lebih ringan dan sihat!


Sebotol Lecithin mengandungi 180 biji capsules
Serving: 1 bulan bersamaan pengambilan 6 biji sehari
Harga? Dengan efek pencairan lemak yang sungguh mantap tadi harganya hanya RM55.65 sebotol!! Eh nanti dulu! Kalau nak harga lagi murah boleh join ahli tau dan bulan ni April 2015 Shaklee menawarkan penjimatan hebat seperti di bawah!






++++++++++++++++++++

Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


 


Sunday, April 5, 2015

Kenapa Vitamin Shaklee Tiada Silica Gel?

Assalamualaikum! Salam sejahtera.
Moga semua pembaca kesayangan dalam limpahan rahmatNya. Jangan Monday blues tau!

Harini mari bercerita tentang vitamin Shaklee secara general, kenapa ya vitamin Shaklee ni kalau kita bukak botolnya tidak mengandungi gel silica? Tak macam vitamin- vitamin lain yang ada kat farmasi mostly mesti ada gel silica tu. Kenapa nak kena letak gel tu?

Fungsi gel silica ini adalah untuk menyerap lembapan atau wap air yang mungkin terperangkap dalam botol vitamin. Sama macam kasut kulit, atau handbag fungsi gel silica tu untuk menyerap lembapan agar barangan kulit  tak berkulat.

Ni dia rupa gel silica tu, mesti anda pernah lihat kan?



Kenapa Vitamin Shaklee tak perlukan gel silica?

Kerana Vitamin Shaklee adalah organik bukan bersifat sintetik. Vitamin Shaklee dihasilkan dari bahan- bahan semulajadi dan benar- benar berkualiti tanpa memberi kesan berbahaya pada tubuh badan. Salah satu buktinya ialah tiada gel silica dalam vitamin Shaklee. Berbeza sekali dengan vitamin sintetik yang menyerap lembapan dan bila ia bertindak balas dengan lembapan, substance atau kandungan dalam vitamin tersebut turut berubah.

Tapi Kenapa Chewable Vitamin C dan Vitalea Kids ada Silica Gel? Sintetik kah?

Hehe jangan panik. Jawapannya pastinya tidak. Vitamin Shaklee ternyata semuanya organik! Sebab kenapa vitamin untuk kanak- kanak ini mengandungi silica gel adalah kerana dikhuatiri tangan kanak- kanak basah atau lembab maklumlah kadang- kadang selepas basuh tangan diorang terus bukak botol vitamin then makan. So nak elakkan vitamin td cepat rosak Shaklee meletakkan silica gel dalam kedua-kedua bekas vitamin kanak- kanak ini. Jadi vitamin tahan dan segar lebih lama;) and silica gel yang Shaklee letakkan ni unik tau, dalam bekas kecik plastic bukan dlm kertas putih mudah koyak macam kita biasa lihat tu.

Ini adalah bentuk silica gel yang terdapat dalam botol chewable vitalea dan vit c;)


Kesimpulannya, jom kita beralih kepada vitamin yang ternyata natural, selamat dan paling penting berkesan pada tubuh. Ternyata Shaklee telah mendapat tempat di hati penggunanya sejak dahulu lagi dan sekarang dah jadi fenomena dah kat seantara Malaya. Jika anda belum pernah mencuba, then seharusnya cuba sekarang. Tidak pernah ada istilah membazir dalam membelanjakan wang untuk kesihatan. HEALTH is WEALTH kan?

++++++++++++++++++++

Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Friday, April 3, 2015

Kenapa Berat Badan Naik Mendadak Lepas Berdiet?

Inilah antara persoalan yang sering ditanya oleh customer tersayang! Takut2 nak mencuba product kurus Shaklee sbb takut pisang berbuah 2 kali, "saya dah makan product A ni, tapi lepas stop berat naik balik, mendadak pula tu" --> ini  antara luahan customer.

Ya pastinya ada sebab kenapa jadi sebegitu. Dalam proses menurunkan berat badan sangat-sangat penting untuk fahami fahami asasnya terlebih dahulu..
Suke saya tekankan takde product ajaib pun yang mampu turunkan sampai 15-20 kilo sebulan.. Sungguh tak lojik.. Kalau ada sekalipun penurunan berat badan tu bukanlah penurunan yang sihat. Ingat kita nak buang lemak bukan buang berat badan semata- mata..

Okey berbalik pd persoalan td, kenapa berat naik mendadak lepas stop amek produk kurus. Banyak sebabnya:
  • Pertama adakah kita jaga pemakanan selepas stop makan produk kurus tu? Kalau pengambilan kalori seharian melebihi keperluan automatik berat anda akan naik mendadak. Ditambah pula kurang exercise bertambah- tambah la naik berat anda
  • Kedua cek balik adakah anda mengambil protein yang mencukupi? Ingat protein sgt penting dalam proses pembakaran lemak dalam badan. Dan sumber kalori yang baik adalah dalam bentuk tumbuhan kerana ia bebas lemak, rendah kalori. Selain itu, bila tak cukup protein, bukan lemak yang dibakar..tapi anda bakal kehilangan jisim otot yang penting dalam memastikan keanjalan kulit. 
Berat badan memang turun tapi sayangnya disebabkan oleh jisim otot yang hilang bukan sbb pembakaran lemak yang efisyen. Lagi menyedihkan, skin dah tak firm sbb jisim
otot dah hilang. 😭😭

Bagaimana nak elakkan berat naik mendadak selepas berhenti berdiet?


Anda boleh mentenkan berat ideal anda dengan cara mengambil sumber protein yang hadir dengan leucine.



Leucine sangat penting dalam membantu mengekalkan jisim-jisim otot semasa anda berdiet. Bila otot kekal metabolisme jadi tinggi and automatik proses pembakaran lemak berlaku dengan lebih efisyen. Kalau otot hilang apa jadi? Very simple tiada mekanisme utk bakar lemak sebab itulah berat naik mendadak selepas anda stop berdiet. Turun berat lepas tu cepat je naik balik, STRESS, PENAT and RUGI pula tu..

Cinch Shake

Adalah salah satu sumber protein yang tinggi dengan leucine. Ia bertindak sebagai meal replacement yang sangat penting dalam menjayakan misi kurus sihat anda! Istimewanya Cinch Shake ini kerana ianya bukan sekadar tinggi dengan  leucine tetapi mempunyai nilai index glicemic yang rendah. Kenapa penting index glicemic yang rendah ni? Hah mmg penting kerana ia memastikan anda rasa kenyang dan bertenaga lebih lama, so takdelah bantai nasi 2 kali setiap kali makan.

Setiap hidangan Cinch Shake ini juga lengkap dengan 270 kalori, 35 gram karbohidrat, 24 gram protein, 3 gram lemak dan 6 gram serat makanan larut. Sungguh mengenyangkan seperti makan nasi:)

Boleh review perbandingan Cinch Shake ini dengan one of its competitor seperti di bawahπŸ‘‡πŸ‘‡

Cinch Shake hadir dengan 3 flavour yang sangat sedap iaitu:

  • Chocolate
  • Vanilla
  • Caffe Latte
Boleh pilih mana-mana flavour yang anda suka. Anda pasti berpuas hati kerana Cinch Shake adalah sumber protein terbaik yang anda patut ambil jika SERIUS ingin kurus!

Untuk mendapatkan Cinch Shake anda harini boleh hubungi saya!

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


Thursday, April 2, 2015

Penapis Air Murah dan Jimat! Rugi Tak Beli!

Assalamualaikum, salam sejahtera moga anda semua sentiasa dalam limpahan rahmat dan dipermurahkan rezeki olehNya.

Harini sy ingin kongsikan dengan pembaca kesayangan tentang penapis air mudah alih iaitu Get Clean Water Pitcher yang semakin hari semakin mendapat sambutan. Mana taknya dengan harga yang sangat berpatutan anda boleh menggunakan penapis ini sehingga tempoh setahun tanpa kos penyelengaraan, tanpa menggunakan elektrik dan paling best airnya lebih sedap tanpa kehilangan mineral- mineral penting yang anda perlukan untuk tubuh.



Kalau anda belum mempunyai penapis air di rumah, dan selama ni bergantung kepada air paip semata- mata inilah masanya untuk bertukar! Kalau anda hanya memasak air paip ketahui bahawa air yang dimasak hanya membuang kuman dan bakteria, tetapi tidak menapis kotoran yang ada dalam air anda! Selain tu sumber dan keadaan aliran paip jugak kita tidak tahu bagaimana adakah penuh dengan karat, bahan kimia dan kotoran? Air paip yang tidak ditapis mengandungi klorin, kuman, karat dan pelbagai bahan kimia yang membahayakan kesihatan. 

Risiko minum air tercemar boleh mengundang pelbagai penyakit!


Tidak perlu membelanjakan wang sehingga ribuan ringgit untuk dapatkan penapis air, dengan penapis air water pitcher Shaklee ni masalah untuk mendapat bekalan air bersih dapat diatasi! 


Dengan saiz yang portable sangat sesuai digunakan oleh pelajar- pelajar yang tingga kat hostel, maklumlah susah nak dapat bekalan air bersih kat hostel, end up terpksa beli air mineral/ air minuman si pasaraya yang pastinya menelan kosnlebih tinggi, aihh nak kene angkut lagi. Penat kan.

Juga amat sesuai diletakkan di pejabat so takdelah nak kene bawak air hari- hari ke office. 

Ciri- ciri Penapis air Get Clean Water Pitcher




Apa yang ada dalam satu set Water Pitcher ini?


Setiap set mengandungi:
1- Jug water pitcher
2- Housing kit
3- 1 + 3 FREE filters ( boleh guna sampai setahun!)

Perbandingan Get Clean Water Pitcher berbanding pitcher lain?

1- Mampu menapis lebih banyak kotoran,klorin,  bendasing serta bahan- bahan kimia berbahaya!

2- Lebih jimat!


Berapa harga penapis air ni?
Untuk satu set lengkap penapis air ni harganya hanyalah RM460 sahaja termasuk 4 filter yang boleh digunakan sehingga setahun. Setiap filter boleh menapis sehingga 80 gelen air so bayangkan kalau 4 filter means boleh tapis sehingga 320 gelen air!!

Tiada kos penyelenggaran anda hanya perlu menukar filter apabila semuanya dah digunakan. Dan kos untuk tukar filter hanyalah RM161! Eh nanti dulu!! RM161 ni bukan untuk satu filter tau tapi 3 filter!! Dan based kepada pengalaman 1 filter boleh digunakan sehingga 4 bulan. Jadi hanya RM161 utk kos air dalam masa setahun. Teramat jimat bukan?

Apa rasa air dari penapis ni? Adakah benar- benar bersih?

Haaaa yang tu saya takkan ulas lanjut.
Biar gambar - gambar di bawah ini yang berbicara;)









Ini adalah antara sebilangan testimoni pengguna yang telah menggunakan penapis air Get Clean Water Pitcher. Kalau nak letak semua penuh dengan gambar la entry ni. Hihi.

Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan penapis air mudah alih, dan murah ini, boleh hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

Sunday, March 29, 2015

Cara Kembalikan Semula Susu Ibu yang Merundum

Assalamualaikum salam sejahtera! Moga anda semua dalam limpahan rahmatNYA.

Okeh topik harini khas buat ibu2 yang sedang breastfeeding baby mcm saya. Alhamdullilah rezeki baby Jannah lebih drpd cukup dah penuh fridge tak tahu dah nak simpan mana stock EBM, nasib baik abgnya Haziq boleh minum. So, bolehlah menghabiskan sedikit stock EBM tu sementara nak beli deep freezer baru;)

Memang bertuah bila dapat menyusukan anak sendiri, tp tak semua yang ada 'tuah' tu kdg2 ada ibu-ibu yang dah habis pantang susu terus merundum, tak semeriah seperti dalam pantang. Lama- kelaman ibu jadi give up then terus decide untuk top up dengan formula. Oh no! BIG No!


Sebenarnya ada cara sgt berkesan untuk kembalikan semula 'kemeriahan' dan keseronokan menyusu badan. Saya sendiri telah menggunakan teknik ni. Alhamdullilah tak dinafikan sangat- sangat berkesan kepada saya!

Kaedahnya adalah POWER PUMPING!

Apa itu power pumping?

Power pumping adalah kaedah mengepam yang berbeza daripada biasa. Ia boleh membantu untuk merangsang semula pengeluaran susu bagi ibu-ibu yang menghadapi masalah susu merudum atau jika ingin menambahkan stok susu perahan.

Untuk Siapa?

  • Ibu angkat yang mahu menyusukan anak
  • Ibu yang mahu relaktasi - menyusu semula selepas anak berhenti menyusu badan
  • Ibu yang menghadapi masalah supply susu merudum akibat pelbagai faktor

Ada pelbagai cara power pumping dijalankan. Ibu boleh pilih mana yang sesuai dengan ibu.

KAEDAH 10 minit

  • Pilih hari minggu, dicadangkan awal pagi, pukul 5-6 pagi sebelum subuh. Masa diambil lebih kurang 1 jam.
  • Jika menggunakan pam double pam, pam selama 20 minit - rehat 10 minit dan pam lagi untuk 20 minit - rehat lagi selama 10 minit.
  • Jika menggunakan single pump, sesuaikan masa tadi. Pam sebelah 10 minit, tukar ke payudara sebelah selama 10 minit. Ulang setiap payudara, 10min kanan > 10min kiri > 10min kanan  dan seterusnya.
  • Jika bayi mahu menyusu, berikan dia menyusu dan sesuaikan masa untuk sambung mengepam selepas itu.

Teknik ni saya gunakan semasa menyusukan hannah dan haziq dulu. Tak dinafikan memang ada waktu dan ketika di mana production susu agak drop especially bila stress bekerja atau menjalani kehidupan seharian sebab tu sgt tak elok ibu2 menyusu ni stress ya!

Selain power pumping suke saya tekankan juga ibu ibu wajib fahami konsep asas breastfeeding ni. Kalau konsep tak lepas impian anda nak menyusu akan tinggal kenangan.

Konsep penyusuan yang anda wajib fahami!

1- Demand vs supply, badan kite macam kilang kepada anak yang kita susukan. Makin banyak permintaan daripada bayi yang  menyusu makin banyak la badan kita akan hasilkan susu. Sebab tu teramatlah penting untuk kita kosongkan payudara sekerap mungkin. Sekurangnya pam atau menyusukan anak secara direct feeding setiap 2-3 jam.

2- banyakkan direct feeding, walau semahal mana pam yang anda beli tapi hisapan baYi adalah the best untuk stimulate susu untuk terus keluar. Selagi anda boleh direct feeding, teruskan direct feeding!

3- Pilih lah pam susu yang sesuai, tidak menyakitkan dan selesa buat anda. Tidak perlu mahal. Sy galakkan untuk invest kepada pam jenis elektrik sbb ibu akan rasa kurang penat especially kalau ibu mmg kerap mengepam.

4- Minum air secukupnya.Recommended amount 2 hingga 3 liter sehari. 

5- Jangan abaikan pemakanan seimbang. Seeloknya ibu makan mengikut carta piramid makanan. Lebihkan pengambilan kalsium dan protein dalam diet harian. Sumber protein  drpd tumbuhan seperti soya adalah sangat baik kerana ianya bebas lemak dan proteinnya tidak mudah termusnah. Protein pilihan saya pastinya dari ESP, bukan hanya source protein terbaik malah ianya dilengkapi dengan kalsium, rendah index glisemic untuk mengekalkan tenaga dan rasa kenyang supaya ibu kekal slim dan ESP hadir dengan leucine untuk menganjalkan skin ibu yang  menyusu.

Ibu juga boleh mengambil multivitamin dan alfafa yang sgt terkenal sebagai raja tumbuhan untuk membantu menggalakan pengeluaran susu ibu secara tradisional. Saya telah menggunakan alfafa sejak menyusukan hannah. Mmg sangat membantu. Alhamdullilah hannah berjaya menyusu sehingga hampir 2 tahun tanpa bantuan formula langsung. Sy terpaksa stop sebelum umur hannah 2 tahun atas sebab mengandungkan haziq kalau tak mmg teringin sgt nak menyusukan dia sehingga genap 2 tahun. Inilah pakej basic yang saya guna sejak 4 tahun yang lepas!πŸ‘‡πŸ‘‡


6- Last yang ramai antara kita miss nak buat iaitu doa! Jangan putus asa dan berhenti berdoa agar diberikan kekuatan serta rezeki untuk terus menyusu badan.InsyaAllah niat yang baik akan diperkenan olehNYA. Ibu- ibu menyusu kena kuat, dan sokongan dari orang sekeliling especially suami amat penting. So wahai suami please sokong isteri masing- masing yaπŸ˜‰.

Itulah 6 basic yang wajar anda buat terlebih dahulu. Power pumping atau milkbooster takkan berkesan jika anda tak memahami dan mengamalkan 6 konsep di atas ni.

Psstt! Ini antara hasil pumping saya 23 oz sekali pam! Saya yakin ibu- ibu semua pun boleh!



Till then happy breastfeeding to all moms;)

Xoxo❤️❤️

********************************
Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE






Tips Atasi Kaki Cramp Sewaktu Hamil


Kaki cramp atau lebih dikenali sebagai simpul biawak sewaktu hamil biasanya terjadi menjelang trimester ke 3 kehamilan. Pada waktu ini, banyak kalsium dalam badan ibu diserap oleh bayi dalam kandungan bagi membantu perkembangan tulang bayi yang dikandug. Jadi sekiranya kalsium itu tak di top up maka ibu- ibu akan mengalami masalah kurang kalsium sekaligus  mengundang masalah cramp pada ibu hamil.



Saya sendiri pernah mengalami masalah cramp ni, salah sendiri kerana terlalu aktif dan sibuk sehingga terlupa mengambil supplemen kalsium akibatnya tengah malam waktu nak tidur terkena cramp, lagi 'best' ia terjadi waktu suami tiada dirumah.. Oh mmg menyeksakan.sejak dari kejadian tu sy mmg pasang reminder siap kat hp supaya tak terlupe;)
Sebenarnya ada beberapa tips yang anda boleh follow jika hendak mengelak masalah cramp ni.

Apa tipsnya?

Pemilihan kasut
Penggunaan kasut yang sesuai dan selesa sepanjang hari sangat penting. Dalam pada itu, gunakan juga stoking sokongan yang boleh membantu anda daripada mengalami kekejangan.

Senaman regangan
Buat senaman regangan otot sebelum tidur. Anda boleh melakukannya dengan menarik jari kaki ke arah lutut sambil menolak tumit jauh daripada badan.

Banyakkan pergerakan
Elakkan daripada berdiri untuk tempoh masa yang agak lama. Apabila duduk pula, sentiasa putarkan buku lali dan lakukan pergerakan kaki.

Tinggikan kaki
Alas kaki dengan bantal ketika tidur. Jadi anda dapat meninggikan paras kaki berbanding badan.

Suplemen kalsium
Amalkan pengambilan suplemen kalsium setiap hari. Sebaik-baiknya ambil suplemen ini sebelum waktu tidur.
Supplemen kalsium yang menjadi pilihan hati saya sejak 3 tahun yang lepas tak lain tak bukan adalah Ostematrix Shaklee. 


Istimewanya Ostematrix ni ia hadir dengan Vitamin D dan Magnesium yang berfungsi untuk pastikan kalsium dapat diserap dengan optimum!


Ibu hamil perlukan 1000mg kalsium sehari iaitu bersamaan dengan 4 biji ostematrix. Ostematrix sangat sesuai kepada ibu hamil yang tak gemarkan susu atau tak boleh minum susu, jadi sebagai alternatif boleh amek kalsium dalam bentuk pil. 

So dear moms, jangan abaikan pengambilan kalsium sewaktu hamil, selain daripada risiko cramp, wanita juga sangat terdedah dengan risiko tulang rapuh atau osteoporosis. Maklumlah wanita banyak menggunakan kalsium berbanding lelaki terutamnya sewaktu hamil dan menyusu badan. Jadi wajib Ibu- ibu top up badan dengan kalsium yang mencukupi.

Risiko Kurang Kalsium terhadap wanita 


Sebotol Ostematrix ni mengandungi 120 biji caplets yang mudah ditelan.
Servings: sebulan penggunaan.



Untuk dapatkan ostematrix ini pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


Saturday, March 28, 2015

Pengedar Sah Shaklee Kluang

Hai hai!
Assalamualaikum selamat berhujung minggu!

Entry simple sahaja harini tentang saya pengedar sah Shaklee Kluang anda!

Jika anda nak dapatkan product Shaklee pada harga jimat ( tanpa caj postage) boleh dapatkan terus dari saya bila2 masa 7 hari seminggu. InsyaAllah semua ready stockπŸ˜‰ kalau tak ready pun dalam 1-2 hari normally dah boleh dapat;)


COD Area:

Sekitar Bandar KluangTaman Sri Impian,Taman Intan,T6,Aeon Big Kluang,Bandar Kluang,Hospital Kluang dan kawasan- kawasan sekitarnya!





Kenapa perlu beli dari saya?
  • Anda akan diberikan khidmat konsultasi berterusan FREE of charge selepas pembelian
  • Saya adalah pengedar Shaklee berpengalaman sejak 2012 dan mempunyai pengetahuan yang luas tentang product dan syarikat Shaklee:)
  • Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin serta tips istimewa untuk memastikan suplemen yang diambil bertindak dengan optimum pada tubuh.
  • Anda akan dimasukkan ke dalam FB group discussion untuk berkongsi masalah an pengalaman mengambil supplement Shaklee.

BUY WITH CONFIDENCE!

Your Trusted SID
Ila πŸ“ž010-2204959
Emel: souvenirs3886@yahoo.com
FB: Halilah Hassan
Page: Medelavent

____________________________________________

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Friday, March 27, 2015

Perbezaan Omega Guard dan Lecithin untuk Kurus!

Assalamulaikum, salam sejahtera:)

Malam ni sy ingin bercerita tentang 2 product yang sangat sinonim dengan misi melangsingkan badan tak lain tak bukan Omega Guard dan Lecithin.

Seringkali juga customer saya bertanya mana satu yang patut diambil, Lecithin ke Omega Guard? Sebelum menjawab persoalan tersebut, sangat penting untuk kita fahami terlebih  dahulu fungsi kedua-dua product ni. Nampak serupa --> yakni berkait rapat dengan lemak-lemak degil dalam badan..tapi perananan dan tindak balas dengan lemak-lemak sikit berbeza.

  • Ok so apa perbezaan Omega Guard dan Lecithin?
  • Mana satu lagi cepat untuk turunkan berat badan?
  • Bolehkah kedua-dua product ini diambil sekaligus?

LECITHIN MEMBAKAR LEMAK? 

Terdapat sedikit misconception tentang hal ini. Sebenarnya lecithin bukan bertindak untuk membakar lemak tetapi lebih kepada fungsinya sebagai 'pengemulsi' lemak. Mengemulsi lemak disni bermaksud ia memastikan lemak tidak temendap di dinding membran dengan cara memecahkan lemak-lemak yang ada dalam badan kepada molekul-molekul yang lebih kecil. Jadi, bila lemak-lemak tadi dah jadi molekul yang lebih kecil dan bergerak ke sistem pencernaan. So ia lebih mudah disingkir keluar dari badan. 


Lecithin sangat membantu membasmi lemak-lemak "baru" yang ada dalam badan. Means, ia bertindak serta merta menyingkirkan lemak-lemak yang kita makan pada waktu itu.  Dan ianya sama sekali bukan berindak MEMBAKAR lemak sepertimana ramai yang salah faham.

So, bolehkah kita kurus dengan Lecithin ni? Jawapannya? yes sangat boleh! Malah ia termasuk dalam pakej slimming Shaklee dan antara pilihan utama customer-customer yang ingin tampil kurus ;) jom kite review teatimoni Lecithin niπŸ‘‡πŸ‘‡




Lecithin sgt digalakkan diambil bersama dengan agen detox iaitu Alfafa atau Herblax bagi kesan yang lebih efisyen! Ini kerana Herblax dan Alfafa akan melancarkan lagi pembuangan lemak2 yang dipecahkan oleh Lecithin serta merta dari tubuh.


APA BEZA OMEGA DAN LECITHIN?


Okay berbalik pada persoalan apa beza Omega Guard dan Lecithin ni? mana satu lagi bagus?

Ya memang berbeza walaupun kedua- duanya berkait rapat dengan kurus. Omega Guard berfungsi sebagai agen pembakar lemak dalam badan. jadi ia sangat- sangat bagus dalam bertindak untuk membakar lemak- lemak yang dah lama tersimpan dalam badan atau dengan erti kata lain lemak- lemak tepu yang dah degil, termendap dan sukar disingkirkan. 

Istimewanya Omega Guard Shaklee ia bukan sekadar membakar lemak tetapi juga bertindak balas lebih baik dengan hormon dipanggil Leptin. Leptin memberitahu badan (otak kita) agar kurangkan selera makan sekaligus elakkan rasa lapar berpanjangan.

So basically fungsi Omega Guard:
Menghalang pembentukan lemak--> meningkatkan metabolisme--> memBAKAR lemak!




Jadi persoalan mana satu lagi bagus? Omega atau Lecithin, ia bergantung kepada keperluan tubuh masing-masing. Kalau badan anda mempunyai lemak yang betul- betul tepu dah lama tersimpan then saya suggest amek Omega Guard kerana ia bertindak lebih cepat selain lebih efisyen untuk membasmi lemak-lemak degil dalam badan. Tapi jika anda hanya risaukan berat badan naik atau ingin menghapuskan lemak-lemak kerana 'terlebih makan' sekali sekala then sy cadangkan untuk mengambil Lecithin Shaklee kerana ia bertindak sebagai pemecah lemak terbaik and terus singkirkan keluar melalui detox.

Boleh ke amek kedua-duanya?
Yes of course boleh, in fact bila amek kedua- dua Omega Guard dan Lecithin akan membantu anda turun berat badan dengan lebih laju ibarat roket;) kerana ada efek membakar lemak dan memecah lemak yang berkerjasama membuang lemak2 dalam badan anda.

Untuk pakej lengkap pelangsingan badan Shaklee anda boleh memilih set di bawah ini yang mengandungi-->
Lecithin - pemecah lemak
omega Guard- pembakar lemak
Herblax & Alfafa - detox cuci usus
Cinch Shake- sumber protein utk memelihara jisim otot



********************************
Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE







 









Wednesday, March 25, 2015

Rawat Tumit Kaki Pecah dengan Mudah!

Salam alaik! Selamat Sejahtera;)

Entry harini lebih berkisar kepada masalah yang agak sinonim dengan ramai individu iaitu masalah tumit kaki pecah dan merekah. Kadang-kadang kita tak sedar akan masalah ni. Jadi, cuba tengok atau pegang tumit kaki masing2 ada rasa kasar tak atau pecah tak? Kalau takde ahamdullilah tapi kalau ada, jom kita cepat2 cari solution bimbang makin teruk maka terjejas penampilan di mata pasangan masing- masing. Ada yang lagi kronik sampai boleh tersangkut kat kain bila berjalan..mmg sadis.😭😭.


Sebenarnya ada cara mudah untuk rawat  masalah tumit kaki pecah ni.. Tak lain tak bukan dengan penjagaan luaran menggunakan krim multifungsi Herbal Blend Shaklee. Krim ni berasaskan tumbuhan, ianya bebas steroid dan terbukti berjaya menyelesaikan masalah tumit kaki pecah. jom tengok review customer di bawah ini:


Wah! Dalam masa 2 hari shj dah nampak kesan! Tapi paling best krim ni bukan untuk tumit kaki merekah sahaja malah boleh digunakan untuk ruam susu, lotion badan, kesan gigitan nyamuk bak kata customer ni;)

Selain daripada penjagaan luaran, anda juga boleh merawat dari dalaman iaitu dengan bantuan ESP. ESP adalah soy protein organik yang sangat bagus dalam membantu memperbaharui sel-sel kulit mati.

Inilah rupa ESP Shaklee yang sgt best friend dengan kecantikan kulit. ramai yang menggunakan ESP pada asalnya untuk kecantikan wajah, masalah parut, jerawat, jeragat dan lain-lain lagi tanpa menyangkakan ia sebenarnya amat membantu mengurangkan masalah tumit merekah/ pecah juga. Jom kita tengok review customer yang sgt berpuas hati πŸ‘‡πŸ‘‡



Dua2 customer ni asalnya menggunakan ESP untuk masalah kulit mereka, tanpa disangka turut membantu masalah tumit kaki pecah sekali! ESP kaya dengan asid amino yang membantu pertumbuhan sel2 baru..alhamdullilah sel kulit pun bertambah baik dan terserlah cantik!

So jika anda inginkan tumit kaki licin persis model, jejomss cuba krim herbal blend dan ESP ni. InsyaAllah sgt membantu;) 

Till then, xoxo❤️❤️.

********************************
Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE













LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...