Friday, April 4, 2014

Soy Protein Paling Bermutu

PERBEZAAN SOY ISOLATE PROTEIN SHAKLEE BERBANDING JENAMA SOYA BIASA

✅ Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.


✅ Soy isolate protein Shaklee ini diikitiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunaka oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g ( satu tin soy isolate protein Shaklee) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama. Wah, dasyat kan? Bayangkan 30kg kacang soya, padanla boleh bertahan lama.

✅ Soy isolate protein Shaklee dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.


✅ Satu hidangan Soy isolate protein Shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

+++++++++++++++++++++++++
Nak order ESP?

Hubungi sy ila SID anda (010-2204959) untuk info lanjut;)

Seronoknya bizness dari rumah!


Okay harini nak sharing santai2 aje berkenaan bizness part time..
Bila sebut pasal bisness sy mmg teruja..mmg sy minat sgt.. Tambah2 lagi bila income yg sy dapat tu dah stabil and melebihi gaji bulanan sy;) Alhamdulliah, syukur rezeki yang Allah bagi. Mmg no doubt 9/10 rezeki tu dtg dari perniagaan;)

Hubby pernah ckp pd sy "asalkan benda jadi duit, itulah halilah" ya mmg pun..sy suka menggunakan peluang yg ada sebaiknya.. Mula start biznes apabila melahirkan hannah..sy terpkir kan savings masa depan dia..jadi sy kene buat sesuatu. So terlintas idea utk buat biz kecil-kecilan product AVENT and Medela, rezeki anak mmg tak dinafikan, sy dapat untung 4 angka jual brg AVENT and Medela. Waktu tu tahun 2011 seingat sy. Seronoknya Allah shj yang tahu, maklumlah percubaan pertama dah berjaya,bolehlah duit ni buat simpanan.



Selepas itu terlintas nak terjebak ngan Shaklee pula..Percaya tak pd mulanya sy mmg tak sukakan Shaklee, sebab apa? Sebab Shaklee adalah MLM and sy cukup tak suke dengan MLM ni.. Cukuplah hanya menggunakan product Shaklee shj bukan untuk biznes. 

Tp sy silap, Shaklee bukan typical MLM yang kene kluar ribuan2 ringgit utk join, and biz shaklee takde istilah org atas goyang kaki org bawah kerja keras.. Tidak sama sekali.. Both uplines and downlines kene sama 2 bekerja. Bila dah faham sy mulakah merangkak perlahan-lahan..ingat lagi master hanum upline sy waktu tu byk sgt membantu, x jemu2.. Sy betul series ngan shaklee ni awal tahun lepas, dah register lama tp x active pun sbb x yakin ngan potential yg ada pd Shaklee pd mulanya..
bonus pertama mmg tak banyak..nama pun masih merangkak,masa tu belum betul2 tahu pasal shaklee sgt..Tp sy tak give up sy rs seronok bila dpt consult customers, dapat feedback positif mereka selepas guna Shaklee, dpt ramai kawan.. Alhamdullilah belum sampai setahun sy serius dengan Shaklee income dah hampir cecah 5 angka.

kumpulan Shaklee kami juga sgt menitik beratkan consultation terbaik utk customers. InsyaAllah customers akan repeat order ngan kita once dia dah suka. Sebab tu layanan mestilah first class. Jgn sesekali abaikan customers sbb mereka adalah amanah;)

Selain itu, yang paling penting bizness Shaklee bukan bersifat 'head hunting' cari org duit masuk poket kita.. Tidak sama sekali! Biz shaklee adalah biz jual
Product sbb tulah walaupun dah jadi leaders malah bergelar master dalam Shaklee sekalipun masih buat sales setiap bulan bukan goyang kaki shj.. itulah namanya dua2 upline and
Dowline bekerja.. And in fact downline boleh dapat bonus lagi besar dari uplines.. Sape usaha lebih dialah dapat lebih;)

Okay cukup di sini shj entri harini.. More coming up. Xoxo!

++++++++++++++++++++++++++++
Nak join keahlian Shaklee?
Hanya bermodal RM75 seumur, banyak benefits yang akan diperolehi..
Nak tahu lebih detail click :
http://mummyhannah11.blogspot.com/p/blog-page.html?m=1

Hubungi sy:
Your Trusted Shaklee Independent Diatrbutor 894212
SMS/Whatapps/Telegram: 010-2204959 (ila)

Thursday, April 3, 2014

Set slimming Shaklee tak berkesanlah!


Salam jumaat syg2 semua!!
harini mari bercerita tentang kurus;)

Ada few customers bertanya kenapa dah makan set slim shaklee tp still x turun- turun berat badan?? (Customer amek set bajet and berat around 80-100 kilos)..

First of all kita kene ingat lemak yang terkumpul di badan kita bukanlah dalam sehari dua terbentuk tp amek masa yg sangat lama.. So secara automatiknya juga nak shed off lemak tersebut pun akan takes time.. Tambah2 lagi kalau amek yg bajet lagilah kene bersabar..jgn expect sebulan amek set slim bajet terus turun mendadak 5-10 kilo.. No! No! Semuanya bergantung pd badan masing.. Banyak factors yg menyumbang seperti tahap metabolisme, thp penyerapan nutrien, saiz badan, amalan pemakanan dll..


Kene ingat penurunan yg perlahan adalah lagi bagus dari penurunan yg mendadak.. Sbb apa? Sebabnya berat badan kita terdiri drpd pelbagai komposisi --> fat, muscle, water etc.. Kita hanya nak burn out fat bukan muscles.. Penurunan mendadak normally melibatkan musles yg akan menyebabkan metabolisme rate rendah and also the reason why berat badan naik mendadak selepas Makan product2 kurus itu. So sentiasa beware dgn product yg anda makan.. Kaji selidik dengan terperinci bagaimana ia bertindak dengan tubuh terlebih dahulu;)

Next! Dari segi pengambilan kalori seharian..amek set diet tp pengambilan kalori harian melebihi keperluan! memang akan lambat turun! Sebaiknya pengambilan kalori lagi kurang dari penggunaannya.. Boleh google jumlah kalori setiap makanan and make sure tak berlebihan;)

Akhir sekali ramai yg silap tafsir nak diet means kene zip mulut langsung tak boleh makan..  Sebab fikir semua benda tu naikkan berat badan. Kena tahu bahawasanya bila kita tak makan atau lebih spesifik tak ambil langsung sumber protein, kita akan kehilangan otot – otot dalam badan seterusnya tahap metabolisma akan menurun kerana badan tak dapat nak membakar lemak. 



Dan bila kita dah stop berdiet, kalori tak dapat lagi di bakar sebab otot dah kurang, and the reason why berat badan akan naik mendadak. Lepas tu diet balik turun, berhenti diet naik balik.. Hoho letih kan? Ni namanya effect sementara shj.. Duit habis diet x menjadi:(

Shaklee inch Loss program satu2 set diet paling selamat dan dikaji oleh para saintis melibatkan r&d jutaan ringgit bukan 10-20 tester pastu terus boleh guna.. No! No! Shaklee takkan put theirself at risk sbb tulah Shaklee product terus established sampai skrg bukan tenggelam timbul..

Set slimming shaklee ini juga dipanggil inch loss program--> maksudnya ia lebih mengutamakan inch loss bukan penurunan berat semata- mata. Selain itu protein shaklee--> cinch shake didtangi dengan leucine utk memelihara dan menjaga otot dlm badan.. So takdelah selepas berat turun @ badan slim kulit habis jadi menggeleber..tidak sama sekali.. Kulit akan menten cantik malah lebih cantik..;)



Nakkan info lanjut tentang shaklee inch loss program ini?

Nantikan entri berikutnya atau boleh visit my fanpage: Medelavent untuk updet2 terkini;)

Tata❤️

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...