Saturday, July 19, 2014

Punca - Punca Lelaki Tidak Subur


Lazimnya wanita selalu dipersalahkan bila pasangan itu gagal mendapat zuriat. namun ini adalah tidak benar sama sekali. Pada masa ini hampir 1 dalam 6 pasangan yang berkahwin akan mengalami kesukaran untuk hamil. Kira-kira 30 % daripada kes-kes adalah disebabkan oleh masalah kesuburan pada lelaki itu, 30 % kepada masalah kesuburan pada wanita, 30% lagi kedua dua pasangan itu mengalami masalah dan 10 % yang lain dengan sebab-sebab yang tidak dapat dijelaskan.


Jika anda mempunyai hidup berkelamin seperti biasa dan mengamalkan seks tanpa perlindungan untuk lebih daripada satu tahun (atau enam bulan jika anda lebih daripada 35 ) tetapi gagal hamil anda haruslah berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan dan penilaian lanjut.
Antara faktor faktor yang boleh menjejaskan kesuburan lelaki adalah: 
1. Merokok
2. Minum arak banyak
3. Mengambil steroid anabolik
4. Mengambil ubat-ubatan tertentu, termasuk terapi penggantian testosteron
5. Pernah menjalani rawatan untuk kanser seperti radioterapi atau kemoterapi
6. Pemakanan yang kurang baik
7. Terdedah kepada racun, seperti racun perosak
8.  Menghidapi penyakit darah tinggi, kencing manis atau sakit jantung dan mengambil ubatan ubatan yang boleh menyebabkan impoten. Mempunyai masalah tersumbat dalam saluran ejaculatory mereka yang menghalang sperma daripada memasuki cecair air mani . Jika vas deferens atau tiub epididimis tersumbat atau rosak, mereka boleh menghalang sperma anda daripada mendapat telur pasangan anda. Jangkitan, kecederaan, kecacatan kongenital, atau vasectomy yang boleh menyebabkan tersumbat ini.
10.  Mengalami Varicoceles (urat diperbesarkan , sama seperti vena varikos, dalam skrotum) meningkatkan suhu dalam testis, yang boleh menjejaskan pengeluaran sperma.
11. Mempunyai masalah kualiti sperma
Jika anda mempunyai masalah kekurangan sperma (oligospermia), sperma yang kurang aktif, atau sperma yang berbentuk luar biasa, sperma anda mungkin tidak dapat untuk menyuburkan telur pasangan anda.
12. Antibodi anti-sperma
Badan anda boleh membangunkan antibodi yang membunuh sperma anda sendiri , biasanya selepas vasectomy, jangkitan , atau trauma.
13. Masalah kesuburan yang tidak dapat diketahui (unexplained infertility)
Sesetengah pakar berfikir toksin alam sekitar boleh menjadi faktor penyumbang, tetapi tidak ada hubungan langsung antara kesuburan dan masalah-masalah ini mungkin telah disahkan.

Sumber: ipohgynae
=============


Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Nampak muda, rasa muda dengan Vivix!

July hampir berakhir, bermaksud promo VIVIX buy 6 FREE 1 yang hebat juga bakal berakhir! Satu set dah licin sapu bersih oleh customer, dan satu set lagi baru order dan on the way bakal bertemu peminat setia nya soon!

Alhamdullilah ramai customer sy yang belikan VIVIX ni utk mak ayah mereka. Tak dinafikan ramai anak2 prihatin yang tak lokek kluarkan duit utk parents masing2, kalau berkemampuan apa salahnya, apa sangatlah harga sebotol VIVIX dengan kesihatan mak ayah kita bukan? 

Selain drpd fungsi VIVIX yang terbukti membantu ramai pesakit2 kronik seperti kencing manis,stroke, kanser menjalani hidup yg lebih selesa, VIVIX juga berfungsi sebagai supplement anti- penuaan;) bukan sahaja nampak muda dari usia tetapi juga dapat menjalani aktiviti seharian seperti mereka yang masih muda!


Kenapa agaknya VIVIX ini adalah supplement anti penuaan yang hebat sehingga digelar 'tonik ajaib'?

Kalau anda ingin tahu, kehebatan VIVIX ini ada pada kandungan polifenol di dalamnya. 

Apa itu polifenol? Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi kuasa antioksidan yang luar biasa dan dilengkapi sel anti-penuaan semulajadi. Wah sounds great kan? Dengan pengambilan satu sudu teh sehari apa VIVIX ni boleh bagi kat badan kita?


Secara ringkasnya VIVIX dapat memperlahankan proses penuaan dengan cara:

1- Memperbaiki DNA drpd mengalami kerosakan akibat radikal bebas yg menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat! VIVIX berfungsi memperbaiki, melindungi DNA sel sekaligus melambat kan penuaan terjadi.. senang cite VIVIX bantu lambatkan penuaan dari dalam tubuh secara semulajadi.

2-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3-  Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. 
Vivix membantu mengembalikan keremajaan. Ini baru cite untuk part anti-penuaan. sebenarnya bukan setakat anti penuaan shj bnyk lagi manfaat VIVIX Shaklee ni.!


Boleh lihat Testimoni VIVIX utk ketahui fungsi VIVIX yang hebat ini;)

==============
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!



Thursday, July 17, 2014

10 Tips Kurus di bulan Puasa

Alhamdullilah dah masuk hari ke 20 di bulan Ramadhan..how fast time flies kan? Rasa sekejap sangat.. Ramadhan dah hampir berlalu. Bulan penuh keberkatan, bulan yang ramai antra kita tak mahu lepaskan peluang menggandakan amalan2 sunat. Pastinya ramai yang akan merindui bulan ni lagi..;)

Alhamdullilah rezeki Ramadhan juga tak putus2..mungkin berkat Ramadhan order tuk Shaklee sangat laju especially order set slimming Shaklee!! Rupanya sangat ramai customer yang taknak lepaskan peluang utk kuruskan badan di bulan puasa ini;)



Antara yang mendapat sambutan sudah pasti pakej slimming bajet ini...

Set asas slimming shaklee ini terdiri daripada:

1- Lecithin : berfungsi sebagai pembakar  dan pemecah lemak2 degil kpd molekul2 lebih kecil agar lebih mudah diangkut keluar dari badan.

2- Herblax: agen detox yang sgt best, bantu bersihkan dinding usus, memudahkan proses pembuangan najis, membantu penyerapan vitamin serta membantu mengankut lemak2 yg dipecahkan lecithin keluar dari badan;)


Sungguh luar jangkaan permintaan set asas set slimming Shaklee ni, mungkin disebabkan harganya yang mampu milik serta kesan yang tidak dinafikan.;) Ramai customer yang memberikan kabar gembira bahwa inci2 badan dan berat mereka makin berkurang.. Lagi excited kerana salah seorang customer sy itu bakal mendirikan rumahtangga hujung tahun nanti;)

So sebelum makan set diet sy suka tekankan kpd customer agar faham rules of diet terlebih dahulu. Diet anda tidak akan berkesan sekiranya amalan pemakanan dan corak aktiviti harian anda tidak betul.konsep paling utama kalori intake must be less than output calories. Tidak salah utk makan terlebih sedikit asalkan anda dapat membakar lemak2 yang terlebih tadi melalui pengambilan supplement bakar kalori atau dengan cara exercise (--> of course method membakar kalori paling bagus!)

So utk bulan puasa ini sy ingin kongsikan 10 tips istimewa bagaimana ingin menurunkan berat badan dengan jayanya di samping pengambilan set asas slimming Shaklee lecithin + Herblax;)

1. Check kadar metabolisme tubuh. Beruntung mereka yang tinggi metabolisme kerana lebih sukar utk naik berat dengan mendadak berbeza dengan mereka yang mempunyai kadar metabolisme rendah, harus lebih berhati- hati dalam soal permilihan kuantiti dan jenis makanan ketika berbuka. Elakkan pengambilan makanan melebihi keperluan harian apatah lagi tiada aktiviti yang berat di waktu malam selepas berbuka.

3. Jangan skip waktu sahur! Prinsip bersahur bukan untuk kenyang semata- mata tp pengambilan gizi yang betul. Ambillah makan yang tinggi protein dan serat.

4. Mulakan saat berbuka dengan makan makanan yang mudah, ringkas dan dalam kuantiti yang sedikit. Sebab tu sunat berbuka ngan kurma dahulu;)

5. Minum air kosong pd kuantiti yang banyak. Berpuasa tidak bermakna anda harus mengabaikan pengambilan air seharian. Banyakkan minum air antara waktu berbuka hingga sahur, recommended 100ml utk setiap jam. Dan bangunlah sahur lebih awal agar  anda dpt minum air sedikit demi sedikit pd waktu sahur;)

6. Elakkan makan banyak selepas menunaikan solat terawih dan tidur ketika perut masih kenyang kerana ia akan merangsang kepada kegemukan. Seeloknya skip waktu moreh atau makan pd kuantiti yang sedikit shj;)

7. Kurangkan pengambilan lemak dan kaborhidrat dalam menu harian. Lemak dan karbohidrat sangat tinggi kalori. Cukup pd kuantiti yg sedikit shj, tetapi lebihkan protein dan serat;)

8. Aktiviti senaman juga sebaiknya diteruskan meskipun kita berpuasa. Bezanya, kita boleh memilih aktiviti kecergasan berintensiti rendah dan kecergasan selama 30 minit setiap sesi untuk sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

9. Be positif dan realistik! Jangan memaksa diri mencapai perkara yang tidak logik dalam masa yang singkat.

10. Jangan asyik menimbang berat badan. Ia hanya akan menimbulkan stress jika anda tidak mencapai berat yg diinginkan dan pengurangan berat badan setiap individu berbeza bergantung pd metabolisme rate masing2. Sebaiknya timbang berat badan anda 2 minggu sekali.



InsyaAllah selain beramal di bulan mulia ini, tidak salah kiranya kita tanam azam bersungguh2 utk turunkan berat badan sekali. 

=======
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!









Sunday, July 13, 2014

Nak Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma?

Assalamualaikum wbt. 

Harini saya ingin kongsikan dengan pembaca blog tentang keahlian Shaklee secara PERCUMA! Memang betul percuma tau, prosesnya sangat mudah dan anda akan terus mendapat no keahlian serta merta dan dapat access ke website Shaklee2u dengan serta merta! Tidak perlu menunggu lama seperti dahulu:)




Ada caranya untuk daftar ahli Shaklee secara  free membership ni dan ianya amat mudah!

Anda hanya perlu kumpul order bersama kawan2 satu ofis, atau jika anda sendiri yang makan Shaklee, anda boleh campur order anda dan kwn2 atau sedara mara dan buat belian sekaligus. Semua orang akan layak mendapat harga ahli dan anda akan mendapat free membership! Mudah bukan?



3 Syarat untuk jadi ahli Shaklee secara free membership:)

  1. Anda boleh membuat belian dalam satu resit berjumlah RM650 ke atas atau bersamaan 200uv. boleh kumpulkan order dari kwn2 juga dan saya akan berikan senarai produk untuk anda pilih dan tiada had produk, boleh pilih apa sahaja janji cukup 200uv. Bila senarai barangan sudah dipilih saya akan kirakan samada cukup melayakkan diri untuk dapat keahlian Shaklee percuma
  2. Cara kedua pula adalah anda boleh membuat belian 2 botol vivix kerana pembelian 2 botol vivix dapat melayakkan anda untuk mendapat keahlian Shaklee percuma
  3. Lagi satu cara adalah dengan pembelian collagen shaklee anda akan mendapat keahlian Shaklee percuma juga. Dapat free membership memang seronok:)

Selepas daftar Shaklee apa yang anda perlu lakukan?

Setelah daftar ahli Shaklee anda akan diberikan satu kit member berupa satu beg. Ianya akan sampai ke pintu rumah anda menggunakan kurier. Di dalam membership kit terdapat info-info product, manual biz, panduan memulakan busines Shaklee, receipt book, buku produk dan sebagainya.

Selepas itu pastikan anda tahu cara membuat order sendiri melalui laman web shaklee iaitu shaklee2u.com.my kerana ia akan memudahkan untuk anda membuat order nanti. Boleh order sendiri melalui online atau jika anda mempunyai masalah  boleh beritahu upline anda apa harus dibuat.

Jika saya ingin berbisnes?

Mudah sahaja, beritahu upline anda bahawa anda ingin serius biznes Shaklee. Kalau daftar ahli Shaklee di bawah empayar kami, anda akan diberi bimbingan khas dan dijaga from zero to hero, tetapi hanya khas untuk ahli yang mendaftar di bawah empayar kami sahaja. Gerenti tidak menyesal melainkan anda mahu tetapi tidak mahu ditunjuk ajar. Yang lain-lain gerenti beres!

Apa anda akan dapat jika serius bersama Shaklee?

  1. Anda layak dapat 3C iaitu Cash, Car and Convention 
  2. Cash ini diberi dalam bentuk bonus jualan, untung runcit, dan bonus kepimpinan Alhamdullilah sgt berbaloi. 
  3. Car bonus --> bukan sebijik kereta yang Shaklee berikan tetapi Shaklee akan berikan bonus berbentuk cash yang akan di bank in kepada anda setiap bulan bersama2 ngan bonus means anda boleh beli apa2 model kereta yang anda minat atau kalau tak mahu beli kereta boleh gunakan bonus kereta td untuk tujuan lain:) 
  4. Kemudian anda akan diberi keistimewaan convention iaitu FREE national or international trip bertaraf VVIP.  bukan trip main2 kerana anda akan dilayan bak permaisuri bila layak free trip Shaklee ni.  

Dah decide jadi ahli Shaklee secara percuma?

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

 

 

Betul ke Shaklee Penyumbang kepada Israel?

Shaklee Sumbang Pada Israel Betul ke?

Sekarang ni isu boikot begitu tersebar meluas, rata-rata ramai yang sudah ada kesedaran untuk memboikot produk yang menyumbang pada Israel, dan antara yang paling nyata adalah Mcdonald. Maka suramlah dan lenganglah Mcdonald dari dikunjungi orang.

Isu boikot ni memang sesuatu yang dipandang serius oleh masyarakat kita apatah lagi sekarang dengan situasi Israel laknatullah menyerang gaza terutama anak kecil yang tak berdosa menjadi mangsa.

Sebelum kita boikot harus difahami adalah adakah kita perlu boikot semua produk yang asalnya dari yahudi atau US  (dimana ia negara yang menyokong Israel) atau kita mesti boikot mana-mana syarikat yang menyumbang pada Israel. Kena betul-betul fahami antara yang menyumbang dengan tidak. Kita tidak boikot sebarang syarikat melainkan dia menyumbang pada Israel hatta kalau dia adalah syarikat Islam sekalipun jika dia menyumbang pada Israel dan ia berhak diboikot. Isunya boikot pada penyumbang, bukan pada keseluruhan negara yang kita anggap menyumbang. Pengertian mengenai boikot ini juga boleh didapati dari penerangan Aqsa Syariff tentang boikot fb.



Jika kemaslahatan untuk ummah lebih daripada perkara negatif yang akan diterima maka itulah dimaksudkan dengan ini. Sebab hakikatnya ramai yang buka mata bila update selalu dibuat melalui jalan fb untuk berita terkini berkaitan apa yang berlaku sekarang. Maknanya kebaikan lebih banyak dari keburukan.

Dalam kes shaklee pula ramai yang takut dan merasakan sebab shaklee adalah produk US maka ia patut diboikot. Untuk pengetahuan, syarikat shaklee dimiliki oleh roger barnet dan beliau bukan yahudi. Dan syarikat ini milik roger, bukan milik kerajaan US. Dan shaklee tidak menyumbang kepada Israel. Tapi ada isu yang timbul iaitu kes seorang bernama Kenneseth yang menyumbang kepada Israel.






Perlu diingat Keneseth adalah seorang SID (shaklee Independant Distributor) dan dia menyumbang kepada Israel atas kapasiti sebagai individu bukan mewakili shaklee secara keseluruhannya. Maka kita tidak boleh menganggap shaklee adalah penyumbang kepada Israel. Sama juga seperti saya menyumbang derma kepada umat islam, ia adalah hasil dari kapasiti saya sebagai individu, bukan dari shaklee. Kerana shaklee membayar bonus pada semua ahlinya dan kita boleh buat apa sahaja kerana itu adalah duit kita. Dan juga kami membayar zakat, ianya untuk umat islam maka tidak boleh dikatakan yang sumbangan itu dari Shaklee kerana ia sumbangan peribadi para SID (shaklee independant distributor)

Sama seperti kita bekerja. Jika dapat gaji seorang pekerja itu melanggan pelacur atau berfoya-foya di pusat hiburan, atau menggunakan duit untuk aktiviti tidak bermoral, ia adalah atas kapasiti sebagai individu, tidak boleh menuduh syarikatnya adalah penyokong maksiat. Atau duit gaji pekerja itu digunakan untuk membiayai Israel, tidak bermakna syarikat itu adalah penyokong Israel. Kerana bukan pendirian syarikat sebegitu, ia tidak boleh menyekat duit yang diterima dibelanjakan dengan cara apa. Mana boleh sekat duit orang kan? Dan kita tidak mungkin dapat kawal duit orang lain kan?

Dalam website keneseth ada logo shaklee ni kan? Maka anda jangan cepat melatah. Ini kerana ia bukan dari shaklee corporation tetapi atas dasar individu. Beliau memberi sumbangan individu kepada Israel, bukan atas dasar shaklee corporation yang memberi dana kepada Israel. Bila kita klik pada lambang shaklee, ia akan membawa kita kepada satu page yang seperti website rasmi shaklee untuk buat order. Perlu diingat itu adalah page individu tersebut sama seperti esell yang diperkenalkan di Malaysia. Boleh klik cara menggunakan esell. Ini bermaksud, jika logo itu diklik, kita akan dibawa ke page peribadinya iaitu personal sales beliau, bukan sales dari website rasmi shaklee.

Marilah kita boikot dengan ilmu. Jika tanpa ilmu kita akan sekadar menjadi ikut-ikutan. Dan kemungkinan akan bermusim sahaja. Apa yang kita perjuangkan adalah penyumbang pada Israel perlu diboikot. Dalam hal ini shaklee memang tidak menyumbang kepada Israel dan produknya juga halal, maka tiada sebab untuk diboikot.


Kenapa perlu makan produk US? Kalau tak ambil tak boleh ke?
Bukan masalah sebab dia produk dari US atau tidak. Tapi sebab ianya adalah supplement yang berkualiti dan dijamin halal dan berkesan. Ia juga melalui research dan berbillion shaklee habiskan untuk r&d produknya. Setakat ini masih tiada pesaing atau setara dengan kualiti dan keberkesannya. Contohnya bila masa kita mungkin boleh boikot? Jika ada dua produk yang sama kualiti dan keberkesanan dan tahap research dan cara pembuatan setanding, maka kita boleh memilih.

Andainya ada supplement dari syarikat Islam yang setanding dan keberkesannya terbukti dengan research dan kualitinya maka masa itu boleh memilih produk Islam. Setakat ini kita masih tiada pilihan yang setara maka tidak salah jika gunakan untuk kebaikan kesihatan kita terutama jika sihat boleh beribadah dengan lebih mudah. Mana lagi penting dapat beribadah dengan lebih mudah sebab tiada lagi sakit lutut misalnya, daripada sanggup boikot tanpa ilmu tapi kita tak dapat apa-apa manfaat.


Macam facebook juga, ikutkan produk kafir kita perlu boikot tapi kenapa tidak boikot? Sebab saluran facebook ini menjadi penyambung dan penyebar terbesar berita tentang peperangan Israel laknatullah ini boleh kita dapati dengan mudah. Bayangkan sumbangan derma mungkin jadi sukar jika tiada hebahan seperti yang dibuat melalui facebook ini. Maknanya sudut positif lebihb anyak dari negatif.

Buka mata supaya isu boikot ini kita boleh ambil dari sisi positif dan releven.Bukan boikot tanpa ilmu yang akhirnya menyusahkan diri sendiri kerana tanpa asas. Jika manfaatnya lebih pada umat Islam, maka itu lebih perlu diambil kira berbanding dengan keburukannya.

Pada saya tiada salahnya menggunakan produk yang dijamin halal, berkesan dan semulajadi dan ia boleh membantu kesihatan yang lebih baik walau ianya berasal dari US kerana perlu diingat di sana juga ada komuniti Islam, bukan totally negara kafir.

Dan isu berurusniaga dengan kafir juga dibolehkan dalam Islam sepertimana zaman Rasulullah dahulu juga pernah berurusniaga dengan Yahudi.

"Sesungguhnya nabi SAW membeli makanan dari seorang Yahudi dengan pembayaran secara bertangguh, dan mencagarkan baju besi baginda SAW (Riawayat Al Bukhari).

Kita bukan boikot semua produk yang bersal dari US atau Yahudi, tapi kita bikot syarikat yang menyumbang kepada kewangan Israel. Jelas bukan?


Friday, July 11, 2014

1001 Kelebihan Join Shaklee Anda Patut Tahu!

Salam alaik!
Selamat pagi! Selamat berhujung minggu bagi mereka yg masih bercuti;)

Asyik bercerita pasal VIVIX apa kata malam ni kita change the topic kepada yang lebih santai and ramai patut tahu iaitu kelebihan jadi ahli Shaklee!

Kelebihan yang sy nak share harini more kepada biznes! Jika anda tak suke bizness di larang baca OK! Hehe..

Yes biznes Shaklee yang sgt jadi fenomena and needless to say satu- satunya MLM syariah- compliant yang telah melahirkan ratusan (mungkin ribuan) jutawan2  di Malaysia ini..permulaan yang sangat mudah dengan hanya jadi ahli shaklee!

Oppsss! Berkenaan tajuk sebnarnya takdelah sampai 1001 yang sy nak share tp cukup 8 shj, 8 sebab utama kenapa anda harus consider Shaklee sebagai bizness part time and perhaps full time!!




8 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee:)


1- Mesra Family!

Ya mesra family kerana bizness ini boleh dilakukan bersama anak2 di rumah. Kumpulan bizness kami mengutamakan online sales anda hanya perlu ada capain internet dan anda boleh buat marketing dari rumah bersama2 anak2. Selain online coaching yg aktif kami turut ada offline coaching yang kids friendly dan biasanya dilakukan secara pot luck!

So biznes yang sangat santai di samping beramah mesra!


2- Risiko hampir kosong

Ya betul, dalam Shaklee kami tidak menggalakan distributor memyimpan lambakan stock ribuan ringgit.. TIDAK sama sekali! Dengan jadi ahli Shaklee anda hanya perlu sharings, buat marketing yang akan kami ajar dan jika ada customer ingin order, anda hanya perlu login to website Shaklee2u dan buat order dan pembayaran melalui online. Sgt simple! 


3- Peluang jadi YAWN and WAHM

WAHM yezzaaaa! Berapa ramai wanita2 yang jadi ahli Shaklee end up ngan quit job and jadi WAHM..tanggungjawab serta masa utk membesarkan anak menyebabkan ramai wanita berkerjaya yg jadi ahli Shaklee quit kerja hakiki dan bersungguh2 buat Shaklee. push factor yang kuat adalah anak! Alhamdullilah sangat ramai yang berjaya;) selain tu mereka juga sangat Young and Wealthy BUT Normal aka YAWN. Jutawan2 Shaklee mmg sgt low profile walaupun income 6 angka setiap bulan, kami mengamalkan konsep sederhana dan banyakkan memberi..;) sbb tu kalau perasan tiada pun jutawan Shaklee yang duk posing ngan kete BMW, rumah besar, cash kat FB..biarlah rahsia gitu!


4- Modal yang sangat rendah

Hanya RM75 sahaja! No renewable fee , no annual fee, no expiry date, dengan bahasa mudahnya once kita dah join keahlian Shaklee tu akan valid as long as kita ada buat belian dalam masa setahun. Jangan sayangkan RM75 kerana bila2 masa sahaja Rm75 tu akan digantikan dengan nilai yang lebih besar. Belum cube belum tahu!


5- Tak perlu keluar rumah

Sempoi kan? Sambil menguruskan rumahtangga dan anak2 anda boleh jana income ribuan ringgit sebulan di rumah. Soalannya? Kenapa x perlu kuar rumah? Kerana urusan packing dan postage semuanya diuruskan oleh Shaklee HQ. Anda hanya perlu buat marketing, sharings kebaikan product jika ada order anda hanya perlu login ke dalam sisyem Shaklee2u, isikan details customer, zassss HQ akan terus pack and post kan bagi pihak anda. Dalam 2-3 hari customer akan dpt barang;) mudah kan? 

Selain itu, urusan coaching dan bimbingan kami diadakan setiap minggu dan kebanyakkannya diadakan secara online! So hanya perlu ada internet connection dan ada di depan pc or bersama handphone.


6-Mentor yang Hebat!

Ramai distributor Shaklee buat BIG MISTAKE kerana memilih mentor yang salah! Yess ada a few SID yang pm sy ckp nak tukar upline kerana mentor mereka tidak membantu walaupun mereka betul2 ingin mengubah nasib. Jadi dalam biznes Shaklee ni, mentor sangat2 penting dan Alhamdullilah dalam group kami, ada master2 hebat yang sentiasa aktif mengadakan coaching online dan offline hampir setiap hari. Memang sgt rugi kerana ilmu2 ni disampaikan secara FREE of charge. Ilmu2 ini meliputi pelbagai aspek termasuklah dari segi marketing, info product, benefits of products motivational talk, success story dll!




7-No traffic Jam, Free kos transportation

Boleh refer point no 5, bila tak kuar rumah--> automatik lah tiada traffic jam tiada kos transport!


8-Product terbukti Selamat dan  Berkesan

Product yang mmg dah jadi fenomena, di mana2 shj org cite pasal Shaklee org nak beli Shaklee kerana product yang bagus dah speaks for itself! Pengalaman peribadi saya sanggup berhenti bizness lama kerana teramat yakin dengan Shaklee dan income Shaklee jauh berbeza dengan bizness dahulu. Cuatomer alhamdullilah ramai yang dah enroll member and new customer juga sentiasa ada. Jadi tiada yang mustahil, anda buat anda pasti akan dapat;) Sebab tu lah biznes Shaklee biznes yang secure yang boleh diwarisi insyaAllah.


Okay itulah 8 sebab utama kenapa anda harus jadi ahli Shaklee;)

Jika anda masih terpikirkan biznes part time yang mudah, hassle free dan menguntungkan insyaAllah tiada yang mustahil dengan Shaklee. Just Rm75 anda mampu mengubah taraf hidup anda sekarang insyaAllah.


=========

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:) 

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

 Keistimewaan join ahli!





Wednesday, July 9, 2014

Opssss! Bahaya Vitamin E Shaklee!

Salam!!
Memandangkan waktu kerja dah habis, saya nak berblog sekejap di ofis sementara masuk kete nak balik rumah jumpa my lovely babies:)

Entry HOT kali ini ialah 5 "BAHAYA" pengambilan Vitamin E Shaklee!



WARNING!! Sila Baca Sampai Habis:)
  1. Pengambilan 1 biji kapsul Vitamin E Shaklee bahaya bagi anda yang TAK sayangkan jantung anda kerana akan menyebabkan jantung menjadi sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid dan dapat meningkatkan kolestrol HDL
  2. 1 biji kapsul Vitamin E bahaya bagi anda yang sayang kepada parut kesan jerawat di muka dan kesan kudis di seluruh badan kerana Vitamin E adalah Vitamin yang mempercepatkan penyembuhan kesan parut.
  3. Vitamin E Shaklee bahaya diambil oleh pasangan yang TAK MAHUKAN CAHAYA MATA kerana vitamin E mempertingkatkan kemampuan reproduktif lelaki dan meningkatkan bilangan sperma sihat juga menghalang keguguran berlaku sekiranya bakal ibu mengambil vitamin E secukupnya sebelum hamil (vitamin E mampu merawat musculus pectoralos fibrosis otot dada, sindrom prahaid
  4. Vitamin E Shaklee bahaya diambil oleh pasangan yang tidak inginkan kehangatan hubungan intim suami isteri kerana vitamin E meningkatkan keupayaan seksual dan tenaga pasangan dengan membekalkan oksigen yang optimum. 
  5. Vitamin E Shaklee bahaya diambil bagi mereka yang ingin cepat tua kerana 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus dan menjadikan kulit lebih gebu.
JANGAN MAKAN Vitamin E sekiranya anda memakan 1 kg biji gandum, 500ml minyak safflower. 8kg bayam dan 500g badam setiap hari


  • Jika anda berdegil dan ingin makan vitamin E juga, jangan salahkan saya. 
  • Boleh hubungi saya untuk dapatkan vitamin E yang murah dan mudah ditelan. 
  • 1 Botol mengandungi 120 biji dan hanya perlu makan 1biji sehari dengan harga RM149 tahan sehingga 4bulan!!

=========

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:) 

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

 Keistimewaan join ahli!

Testimonial VIVIX yang panas!!!

Assalamualaikum!

Morning! Alhamdullilah kita masih diberi peluang menikmati pagi yang indah di bumi Allah ini.;)

Memandangkan bulan ni adalah bulan VIVIX yang sangat hebat diperkatakan, apa kata saya kongsikan dengan anda a few testimonials yang saya kumpulkan tentang VIVIX.

Jom review apa kata customer?













Itulah antara collection of testimoni pengguna VIVIX sy dapat kumpulkan..kalau nak add banyak lagi pun boleh tp takut x larat nak banyak sbb memang saaaaangat banyak impak positif yang customer berikan after consistent dengan VIVIX!!

InsyaAllah berkhtiarlah selagi termampu.. 
Tiada yang lebih bermakna daripada nikmat sihat;) Jika ada org yang anda sayang menghidap sakit2 kronik cubalah VIVIX insyaAllah membantu sangat!

======

Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent
===========================

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!











Friday, July 4, 2014

VIVIX awat mahal sangat?

Assalamulaikum wbt!
Alhamdullilah syukur kita diketemukan lagi dengan Ramadhan, harini genap hari ke 10, maknanya tinggal 2/3 lagi yang akan diisi dengan ibadat puasa dan amalan2 lain;)

Sempena musim raya tak lama lagi, musim di mana ramai yang nak balik kampung --> elok pula Shaklee buat promo VIVIX!!

Bukan selalu ada promo camni, dan pada waktu macam ni jugalah ramai pengguna tegar VIVIX x lepaskan peluang  beli VIVIX!! Maklumlah harga nya agak Ferari so time ada promo kene lah boring banyak2..!



Okay cakap pasal harga, why VIVIX harganya agak mahal berbanding tonik lain? Ok first ofkos lah kerana kandungan VIVIX tu sendiri yang sangat luar biasa. 
VIVIX atau minuman botanikal ini dihasilkan oleh  campuran ekstrak muscadine grape, polygonum cuspidatum, elderberry dan purple carrot

Ok mari kita berkenalan dengan 4 geng yang bertindak mengahsilkan VIVIX yang awesome ni!

1- ANGGUR MUSCADINE


Anggur bukan sebarang anggur, takde jual kat kedai buah tepi jalan.

Satu-satunya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg bermanfaat untuk kesihatan. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular,menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2- ELDERBERRY / Sambucus Nigra



Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry. Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah:

❤️ Kemampuannya untuk mencegah dan mengubati cancer, fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
❤️ Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan cancer.
❤️ Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
❤️ Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
❤️ Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3- PURPLE CARROT



Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuk lah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasuk lah Purple Carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4- POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)


Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Dah tahu keostimewaan VIVIX kan. Sebab tulah VIVIX ni juga dipanggil
Tonik Ajaib kerana kesannya yang terbukti sangat superb.

Nak tahu apa kata customer yang dah
Cuba VIVIX!  Nantikan entry VIVIX  akan datang ok! 


============
Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent
===========================

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)



Cara Order Product Shaklee Melalui eSell

Cara Buat Order Melalui eSell

Wah terujanya bila shaklee memperkenalkan satu lagi kemudahan yang dinamakan eSell khas buat pengguna dan sid (shaklee Independant Distributor) untuk membuat order dengan lebih senang dan pantas.

Apa dia eSell ni? Ianya adalah satu link yang diletakkan dalam blog atau mana-mana media social dan dari link tersebut customer atau pelanggan yang ingin membeli produk shaklee hanya perlu klik link dan buat order sendiri.

Kelebihan menggunakan eSell.

1- Tidak perlu perantara. Customer tidak perlu menghubungi SID (shaklee independant distributor) untuk membeli dan survey harga, hanya klik link dan anda boleh uruskan pembelian sendiri sama seperti kita membeli produk online yang lain.

2-Tidak perlu transfer duit pada SID/penjual kerana anda boleh membuat order sendiri melalui penggunaan kad kredit/debit anda.

3- customer akan rasa lebih selamat kerana tiada risiko ditipu kerana tidak perlu berhubung dengan penjual kerana boleh membuat order sendiri mengikut pilihan masing-masing.

4- harga adalah standard di mana semua link yang anda jumpa tidak kiralah dari blog/fb atau mana-mana media social yang lain akan menunjukkan harga yang sama. Jadi anda boleh jimatkan masa dengan tidak melakukan perbandingan harga kerana semua harga adalah sama.

5- Dengan membuat order sendiri, semua maklumat anda adalah perlu diisi sendiri dan anda boleh membeli menggunakan kad debit/kredit anda sendiri. Produk akan diproses oleh Shaklee Malaysia dan dihantar terus ke pintu rumah anda.

6- menjimatkan masa kerana anda boleh melakukan segala-galanya hanya di hujung jari.

Di sini saya sertakan langkah-langkah untuk anda membuat order sendiri.

JIKA ANDA INGIN MEMBELI DARI LINK YANG DILETAKKAN DI WALL FB:

Perhatikan link yang dipaparkan. Anda hanya perlu klik pada link tersebut dan anda akan dibawa ke paparan yang seterusnya iaitu:



Hanya klik "agree" dan seterusnya akan keluar senarai produk yang anda inginkan. Jika betul produk yang anda inginkan, klik pada checkout.



Setelah checkout:











Setelah isikan code yang dihantar ke telefon bimbit anda, maka proses pembelian tersebut selesai. Anda boleh menunggu produk shaklee sampai ke pintu rumah anda dalam masa 2-3 hari bekerja. 

Jika anda terjumpa link di blog juga adalah menggunakan cara yang sama. Hanya klik pada link yang diberikan seperti berikut dan buat order seperti di atas juga.


Mudah kan? Semuanya di hujung jari. Tidak perlu mencari atau menunggu. Anda boleh buat sendiri.

Lagi satu saya ada special treat nak bagi pada semua kastemer saya. Sesiapa yang membuat belian di blog atau link fb saya, anda boleh claim FREE LIFETIME CONSULTATION dari saya dengan menunjukkan bukti belian. 10 pelanggan pertama akan mendapat special gift dari saya sendiri sebagai penghargaan dengan pelancaran aplikasi baru ini.

So jom order online guna eSell ini!!;)

===========================

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...