Monday, April 6, 2015

Pil Pencair Lemak Ini Mampu Buat Anda Kurus!

Asaalamualaikum! Hai hai dear readers:)

Harini mau bercerita tentang pil pencair lemak yang sangat digemari dan antara yang tersangat best selling di kalangan customer saya. Tak lain tak bukan Lecithin namanya!

Ramai yang dah tahu fungsi Lecithin ni adalah untuk kurus. Agak-agak terlebih makan atau lemak- lemak dah mula muncul, cepat-cepatlah amek Lecithin. Tidak dinafikan sangat membantu.

Tapi tahukah anda bagaimana ia bertindak? Kita tak nampak sebab terus telan aje kan so the real picture apa yang berlaku dalam badan macam mana ye?

So harini mari kite membuat eksperimen. sangat mudah kalau u alls ada Lecithin kat rumah boleh buat eksperimen ni sekali.

Apa yang saya perlukan?

1- Segelas air
2- 1 biji Lecithin
3- Minyak masak lebih kurang 1 senduk kecik (atau suku cawan)
4- Sudu / stick untuk kacau

Then boleh follow step macam dalam gambar:

  1. Masukkan air dalam gelas (jangan terlalu penuh), diidkuti dengan minyak masak, minyak masak obviously akan terapung sebab less dense.
  2. Kemudian picitkan 1 biji Lecithin ke dalam minyak masak dan air tadi , taknak picit pun takpe sebab kapsul Lecithin tadi akan pecah sendiri
  3. Kacau perlahan-lahan sehingga minyak dan Lecithin bersentuhan .
  4. Teruskan kacau sehingga campuran air+ minyak dan Lecithin tadi bertukar menjadi larutan bewarna kuning keemasan dan terhasil minyak yang berbintil-bintil macam gambar no 4.
Eksperimen Lecithin pemecah lemak!



Itulah gambaran apa yang berlaku dalam badan kita, tapi INGAT ini eksperimen pakai air tau! Dalam badan kita ada asid hidroklorik yang berkepekatan tinggi so effect nya lebih power. Dengan kata lain, lagi mudah lemak-lemak terpecah bila 'berjumpa' dengan Lecithin.

Kenapa pentingnya lemak tadi pecah dan larut bersama Lecithin?

Good question! Sangat penting kerana bila lemak tadi larut, ia lebih mudah diangkut keluar dari badan melalui proses detox. Sebab itulah Lecithin ini sungguh ideal diambil bersama agen detox seperti Herblax dan Alfafa. Akan mempercepatkan lagi proses pengeluaran lemak dalam badan kita. Selain lemak-lemak yang keluar, usus juga lebih bersih badan rasa lebih ringan dan sihat!


Sebotol Lecithin mengandungi 180 biji capsules
Serving: 1 bulan bersamaan pengambilan 6 biji sehari
Harga? Dengan efek pencairan lemak yang sungguh mantap tadi harganya hanya RM55.65 sebotol!! Eh nanti dulu! Kalau nak harga lagi murah boleh join ahli tau dan bulan ni April 2015 Shaklee menawarkan penjimatan hebat seperti di bawah!






++++++++++++++++++++

Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


 


Sunday, April 5, 2015

Kenapa Vitamin Shaklee Tiada Silica Gel?

Assalamualaikum! Salam sejahtera.
Moga semua pembaca kesayangan dalam limpahan rahmatNya. Jangan Monday blues tau!

Harini mari bercerita tentang vitamin Shaklee secara general, kenapa ya vitamin Shaklee ni kalau kita bukak botolnya tidak mengandungi gel silica? Tak macam vitamin- vitamin lain yang ada kat farmasi mostly mesti ada gel silica tu. Kenapa nak kena letak gel tu?

Fungsi gel silica ini adalah untuk menyerap lembapan atau wap air yang mungkin terperangkap dalam botol vitamin. Sama macam kasut kulit, atau handbag fungsi gel silica tu untuk menyerap lembapan agar barangan kulit  tak berkulat.

Ni dia rupa gel silica tu, mesti anda pernah lihat kan?



Kenapa Vitamin Shaklee tak perlukan gel silica?

Kerana Vitamin Shaklee adalah organik bukan bersifat sintetik. Vitamin Shaklee dihasilkan dari bahan- bahan semulajadi dan benar- benar berkualiti tanpa memberi kesan berbahaya pada tubuh badan. Salah satu buktinya ialah tiada gel silica dalam vitamin Shaklee. Berbeza sekali dengan vitamin sintetik yang menyerap lembapan dan bila ia bertindak balas dengan lembapan, substance atau kandungan dalam vitamin tersebut turut berubah.

Tapi Kenapa Chewable Vitamin C dan Vitalea Kids ada Silica Gel? Sintetik kah?

Hehe jangan panik. Jawapannya pastinya tidak. Vitamin Shaklee ternyata semuanya organik! Sebab kenapa vitamin untuk kanak- kanak ini mengandungi silica gel adalah kerana dikhuatiri tangan kanak- kanak basah atau lembab maklumlah kadang- kadang selepas basuh tangan diorang terus bukak botol vitamin then makan. So nak elakkan vitamin td cepat rosak Shaklee meletakkan silica gel dalam kedua-kedua bekas vitamin kanak- kanak ini. Jadi vitamin tahan dan segar lebih lama;) and silica gel yang Shaklee letakkan ni unik tau, dalam bekas kecik plastic bukan dlm kertas putih mudah koyak macam kita biasa lihat tu.

Ini adalah bentuk silica gel yang terdapat dalam botol chewable vitalea dan vit c;)


Kesimpulannya, jom kita beralih kepada vitamin yang ternyata natural, selamat dan paling penting berkesan pada tubuh. Ternyata Shaklee telah mendapat tempat di hati penggunanya sejak dahulu lagi dan sekarang dah jadi fenomena dah kat seantara Malaya. Jika anda belum pernah mencuba, then seharusnya cuba sekarang. Tidak pernah ada istilah membazir dalam membelanjakan wang untuk kesihatan. HEALTH is WEALTH kan?

++++++++++++++++++++

Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Friday, April 3, 2015

Kenapa Berat Badan Naik Mendadak Lepas Berdiet?

Inilah antara persoalan yang sering ditanya oleh customer tersayang! Takut2 nak mencuba product kurus Shaklee sbb takut pisang berbuah 2 kali, "saya dah makan product A ni, tapi lepas stop berat naik balik, mendadak pula tu" --> ini  antara luahan customer.

Ya pastinya ada sebab kenapa jadi sebegitu. Dalam proses menurunkan berat badan sangat-sangat penting untuk fahami fahami asasnya terlebih dahulu..
Suke saya tekankan takde product ajaib pun yang mampu turunkan sampai 15-20 kilo sebulan.. Sungguh tak lojik.. Kalau ada sekalipun penurunan berat badan tu bukanlah penurunan yang sihat. Ingat kita nak buang lemak bukan buang berat badan semata- mata..

Okey berbalik pd persoalan td, kenapa berat naik mendadak lepas stop amek produk kurus. Banyak sebabnya:
  • Pertama adakah kita jaga pemakanan selepas stop makan produk kurus tu? Kalau pengambilan kalori seharian melebihi keperluan automatik berat anda akan naik mendadak. Ditambah pula kurang exercise bertambah- tambah la naik berat anda
  • Kedua cek balik adakah anda mengambil protein yang mencukupi? Ingat protein sgt penting dalam proses pembakaran lemak dalam badan. Dan sumber kalori yang baik adalah dalam bentuk tumbuhan kerana ia bebas lemak, rendah kalori. Selain itu, bila tak cukup protein, bukan lemak yang dibakar..tapi anda bakal kehilangan jisim otot yang penting dalam memastikan keanjalan kulit. 
Berat badan memang turun tapi sayangnya disebabkan oleh jisim otot yang hilang bukan sbb pembakaran lemak yang efisyen. Lagi menyedihkan, skin dah tak firm sbb jisim
otot dah hilang. 😭😭

Bagaimana nak elakkan berat naik mendadak selepas berhenti berdiet?


Anda boleh mentenkan berat ideal anda dengan cara mengambil sumber protein yang hadir dengan leucine.



Leucine sangat penting dalam membantu mengekalkan jisim-jisim otot semasa anda berdiet. Bila otot kekal metabolisme jadi tinggi and automatik proses pembakaran lemak berlaku dengan lebih efisyen. Kalau otot hilang apa jadi? Very simple tiada mekanisme utk bakar lemak sebab itulah berat naik mendadak selepas anda stop berdiet. Turun berat lepas tu cepat je naik balik, STRESS, PENAT and RUGI pula tu..

Cinch Shake

Adalah salah satu sumber protein yang tinggi dengan leucine. Ia bertindak sebagai meal replacement yang sangat penting dalam menjayakan misi kurus sihat anda! Istimewanya Cinch Shake ini kerana ianya bukan sekadar tinggi dengan  leucine tetapi mempunyai nilai index glicemic yang rendah. Kenapa penting index glicemic yang rendah ni? Hah mmg penting kerana ia memastikan anda rasa kenyang dan bertenaga lebih lama, so takdelah bantai nasi 2 kali setiap kali makan.

Setiap hidangan Cinch Shake ini juga lengkap dengan 270 kalori, 35 gram karbohidrat, 24 gram protein, 3 gram lemak dan 6 gram serat makanan larut. Sungguh mengenyangkan seperti makan nasi:)

Boleh review perbandingan Cinch Shake ini dengan one of its competitor seperti di bawah👇👇

Cinch Shake hadir dengan 3 flavour yang sangat sedap iaitu:

  • Chocolate
  • Vanilla
  • Caffe Latte
Boleh pilih mana-mana flavour yang anda suka. Anda pasti berpuas hati kerana Cinch Shake adalah sumber protein terbaik yang anda patut ambil jika SERIUS ingin kurus!

Untuk mendapatkan Cinch Shake anda harini boleh hubungi saya!

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


Thursday, April 2, 2015

Penapis Air Murah dan Jimat! Rugi Tak Beli!

Assalamualaikum, salam sejahtera moga anda semua sentiasa dalam limpahan rahmat dan dipermurahkan rezeki olehNya.

Harini sy ingin kongsikan dengan pembaca kesayangan tentang penapis air mudah alih iaitu Get Clean Water Pitcher yang semakin hari semakin mendapat sambutan. Mana taknya dengan harga yang sangat berpatutan anda boleh menggunakan penapis ini sehingga tempoh setahun tanpa kos penyelengaraan, tanpa menggunakan elektrik dan paling best airnya lebih sedap tanpa kehilangan mineral- mineral penting yang anda perlukan untuk tubuh.



Kalau anda belum mempunyai penapis air di rumah, dan selama ni bergantung kepada air paip semata- mata inilah masanya untuk bertukar! Kalau anda hanya memasak air paip ketahui bahawa air yang dimasak hanya membuang kuman dan bakteria, tetapi tidak menapis kotoran yang ada dalam air anda! Selain tu sumber dan keadaan aliran paip jugak kita tidak tahu bagaimana adakah penuh dengan karat, bahan kimia dan kotoran? Air paip yang tidak ditapis mengandungi klorin, kuman, karat dan pelbagai bahan kimia yang membahayakan kesihatan. 

Risiko minum air tercemar boleh mengundang pelbagai penyakit!


Tidak perlu membelanjakan wang sehingga ribuan ringgit untuk dapatkan penapis air, dengan penapis air water pitcher Shaklee ni masalah untuk mendapat bekalan air bersih dapat diatasi! 


Dengan saiz yang portable sangat sesuai digunakan oleh pelajar- pelajar yang tingga kat hostel, maklumlah susah nak dapat bekalan air bersih kat hostel, end up terpksa beli air mineral/ air minuman si pasaraya yang pastinya menelan kosnlebih tinggi, aihh nak kene angkut lagi. Penat kan.

Juga amat sesuai diletakkan di pejabat so takdelah nak kene bawak air hari- hari ke office. 

Ciri- ciri Penapis air Get Clean Water Pitcher




Apa yang ada dalam satu set Water Pitcher ini?


Setiap set mengandungi:
1- Jug water pitcher
2- Housing kit
3- 1 + 3 FREE filters ( boleh guna sampai setahun!)

Perbandingan Get Clean Water Pitcher berbanding pitcher lain?

1- Mampu menapis lebih banyak kotoran,klorin,  bendasing serta bahan- bahan kimia berbahaya!

2- Lebih jimat!


Berapa harga penapis air ni?
Untuk satu set lengkap penapis air ni harganya hanyalah RM460 sahaja termasuk 4 filter yang boleh digunakan sehingga setahun. Setiap filter boleh menapis sehingga 80 gelen air so bayangkan kalau 4 filter means boleh tapis sehingga 320 gelen air!!

Tiada kos penyelenggaran anda hanya perlu menukar filter apabila semuanya dah digunakan. Dan kos untuk tukar filter hanyalah RM161! Eh nanti dulu!! RM161 ni bukan untuk satu filter tau tapi 3 filter!! Dan based kepada pengalaman 1 filter boleh digunakan sehingga 4 bulan. Jadi hanya RM161 utk kos air dalam masa setahun. Teramat jimat bukan?

Apa rasa air dari penapis ni? Adakah benar- benar bersih?

Haaaa yang tu saya takkan ulas lanjut.
Biar gambar - gambar di bawah ini yang berbicara;)









Ini adalah antara sebilangan testimoni pengguna yang telah menggunakan penapis air Get Clean Water Pitcher. Kalau nak letak semua penuh dengan gambar la entry ni. Hihi.

Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan penapis air mudah alih, dan murah ini, boleh hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...