Friday, September 26, 2014

Dapatkan Produk Shaklee dari Pengedar Sah Shaklee di Kluang!

Assalamualaikum salam sejahtera!

Harini sy ingin bercerita tentang servis COD sy kepada pelanggan2 yang ingin mencari supplement Shaklee di sekitar Kluang Johor! Hah tak perlu nak bayar kos postage tak perlu susahkan abg postmen htrkan parcel boleh dapatkan produk Shaklee anda terus dari sy secara cash on delivery (COD) khas dari saya pengedar sah Shaklee di Kluang.


Servis penghantaran di sekitar Kluang khas untuk anda dari saya pengedar sah Shaklee yang bertauliah dari Kluang. Bukan sekadar servis penghantaran yg kami sediakan anda akan diberikan tips2 dan konsultasi berterusan dari saya.  So tiadalah anda tercari2 panduan serta tips pengambilan suplemen yang betul.

Jadi jika anda berada di Kluang dan berminat utk mendapatkan product Shaklee secara COD bolehlah hubungi sy  melalui:

SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
(Ila SID:894213)
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent
===========================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE



Wednesday, September 10, 2014

Tips Jerawat Cepat Hilang

Assalamualaikum selamat sejahtera!

Harini entry pendek shj tentang pengalaman sy sendiri nak hilangkan jerawat2 yang tumbuh kat muka especially time2 tak diingini.. Hehe! InsyaAllah sgt berkesan, jom cuba;)





 Petua jerawat kecut lebih cepat dengan Vitamin C Shaklee!

1- Ambil sebiji sustained release vitamin C patahkan dua dan telan agar ia lebih cepat bertindak pada badan.

2- Seterusnya saya menggalakkan customer mengamalkan masker vitamin C. Caranya mudah sahaja.

  1. Patahkan satu biji sustained release vitamin C kpd 2 bahagian.
  2. Ambil satu bahagian ( bahgn satu lagi simpan utk hari kemudian)
  3. Hancurkan di dalam piring 
  4. Letakkan satu sudu air
  5. Biarkan selamat 3-5 minit sehingga kembang
  6. Sapu rata pd bhgn muka.
  7. Biar sampai kering 20-30 minit
  8. Bilas sehingga bersih 

InsyaAllah jerawat cepat kecut. Lagi bagus jika diamalkan dengan vitamin E.

Best kan? Selain untuk mkn vitamin Shaklee boleh dibuat masker dirumah.DIY shj tak perlu kos puluhan atau ratusan ringgit.

Selamat mencuba!!


Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang;)
======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


Saturday, September 6, 2014

Tips Pemilihan Kolagen


Bila cakap pasal cantik, orng perempuan lah pastinya paling terujeee nak dengar! Semua nak cantik nak gojes betul x? Collagen antara product yang paling banyak dijual di pasaran lately.. mcm2 jenis collagen just name it.. ada yg murah ada yang mahal..ada yang bentuk makanan, minuman, cucuk and sabun kolagen pun ada tau!


Tapi adakah anda pasti telah memilih kolagen yg betul2 berkesan, bermutu and penting selamat? nak beli kolagen tak boleh tangkap muat aje.. ada tips2 nya jom baca!


my favourite collagen. sgt sedap bila di mix dengan sunquick oren:)


1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4.Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan collagen yang anda beli itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. Bonus kat situ!

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.


Cer cek balik kolagen yg anda makan tu ada tak kesemua kriteria ni? Kalau ada means anda betul2 telah memilih kolagen yang betul utk kecantikan jangka masa panjang.. kalau tak let's switch tu SCP-->SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!!!Clinically research menunjukkan effect poitif kepada pengguna seawal 8 minggu penggunaan..

PLUS bulan ni anda dapat beli SCP pada harga yg cukup cukup istimewa!! Pembelian more than 1 box akan melayakkan anda dapat EXTRA special berganda-ganda:)

 


Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang;)
=================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

GLA penyebab cyst dan Rahim bengkak??!

Isu GLA complex vs cyst jadi bualan hangat setelah seseorang individu bergelar cikgu men viral kan akan pengalaman beliau beserta rantaian mesej2 yang disembunyikan identiti tentang pengalaman buruk mengambil GLA terus rahimnya menjadi bengkak dan cyst membesar. Fuh bikin kecoh di Facebook.

GLA ada KKM nampak tak, takkanlah product yang ada KKM bahaya kan badan kan kan?

Ramai juga customer sy yang mohon penjelasan. Alhamdullilah tak sangka mereka sangat positif tidak bertindak  membuta tuli tanpa usul periksa. 

Bagi mereka yang inginkan info lanjut tentang post hangat tersebut boleh KLIK di sini.

Pandangan peribadi saya berhati- hati lah dalam menyebarkan sesuatu maklumat termasuklah those yang suka klik button 'share'. Ingat apa yang anda sampaikan itu jika tidak benar akan menjadi FITNAH dan rasanya semua org tahu dosa fitnah sama dengan dosa....? ( fill in the blank ye)

Seeloknya kita bercakap berlandaskan dengan ilmu dan concrete evidence bukan berdasarkan pengalaman atau perspektif individu semata.

Jika tiada bukti kukuh seperti kajian klinikal, atau laporan perubatan, tuduhan tersebut dikira tak berasas. Pergi court pun takde sape nak layan beb! 

Okay suka saya kongsikan sedikit ilmu yang sy baca melalui beberapa blog pakar hamil tentang fibroid. Menurut pakar sakit puan tak semua individu yang mendapat fibroid menunjukkan tanda atau simptom fibroid. Dan sekiranya ada tanda, tanda tersebut berbeza, ada yang kuat, ada yang sederhana. 

Antara gejala yang sering dialami oleh penghidap fibroid adalah perubahan haid yang banyak, sakit semasa hubungan seks, mungkin kerap membuang air kecil dan juga air besar, pembesaran dalam rahim dan perut, keguguran dan infertiliti. Ini adalah kerana fibroid yang membesar kebiasaannya akan memberikan tekanan pada organ yang berada di sekitar rahim (uterus), iaitu pundi kencing dan hujung usus (rektum).


Dan nak dijadikan cerita bila dah ambil supplement seperti GLA tanda2 tersebut jadi obvious, apalagi terus salahkan supplement yang menyebabkan fibroid dan rahim bengkak sedangkan sakit tu mmg dah lama ada. Dan secara logiknya takkanlah hanya dengan memgambil GLA shaklee dalam masa 2 bulan terus cyst atau fibroid yang langsung tak pernah wujud   jadi besar sampai 5-6 cm dan bengkak- bengkak? Sgt tak masuk akal kan?

Dan susulan isu tersebut juga shaklee bertindak menghantar surat kpd si polan dan meminta penjelasan oleh beliau and her physician.


Di harap selepas ini isu2 yang tidak sahih jgnlah digembar- gemburkan. Jgn sampai pihak pengurusan shaklee mengambil tidakan menyaman individu2 ini. Kes naya nanti, kalau dah saman takde nya 20,30 ringgit, mau ribuan atau jutaan ringgit! Dan sebagai seorang yang bekerjaya professional seharusnya kita bertindak dengan saluran yang betul, bukan dengan cara ingin menjatuhkan sesuatu organisasi hatta memburukkan perniagaan/ prodct org lain.. 

Jika benar produk Shaklee yang anda makan adalah merbahaya. Anda hanya perlu buat langkah-langkah di bawah. 

  1. Dapatkan BUKTI BERTULIS dari PAKAR PERUBATAN dan termasuklah BUKTI KAJIAN MAKMAL.
  2. Dan selepas itu anda boleh buat report kepada bertulis di laman web ini BPFK Reporting medicinal problems (CONSUMERS)
  3. Dan jangan lupa buat report polis di balai polis yang berdekatan.
  4. Dan lagi proper, maklumkan pada Shaklee secara bertulis di email customerinquiry@shaklee.com.my.  

Dan jika siapa2 yang mengalami kesan selepas pengambilan vitamin shaklee, itu adalah Healing Krisis atau Proses Pemulihan. Maklumat lanjut tantang healing krisis boleh berhubung dengan Distributor anda masing-masing;)

Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang;)
=================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

Tuesday, September 2, 2014

Keistimewaan Vitamin C Shaklee yang tiada pada jenama lain.

Salam alaik!

Hanya santai2 shj topik malam ni berkisar tentang Sustained Released Vitamin C yang sgt digemari wanita terutamannya mereka yang obses pada kecantikan;)

Mungkin ada yang tak tahu bahawa Vitamin C termasuk dalam hottest product Shaklee sehingga pernah out of stock sehingga hampir setahun pada tahun 2013. Waktu tu mmg ramai yang personal inbox bertanyakan vitamin C ini tapi apakan daya stock hanya muncul kembali kalau tak silap saya Oktober tahun lepas dan waktu tu ada SID yang borong 100 botol. Dashyat! Mmg mandi vitamin c la jawabnya😁😁

So, apa keitimewaan vitamin C Shaklee yang membuatkannya sgt digemari ramai?

Dan..

KENAPA WAJIB BELI VITAMIN C 500mg SHAKLEE?


1- Harga Vitamin C Shaklee sgt murah. Retail price RM94.50 shj utk setiap botol yang mengandungi 180 tablets.

2- Tahan lama sangat lama dan jimat! sebotol ada 180 tabs boleh use up to 6 months! So kalau kita kira2 balik, sebulan kita hanya belanjakan lebih kurang RM15.75 utk vitamin C ini. Jimat kan?

3- Sudah pastinya Vitamin C Shaklee bukan sekadar untuk cantikkan wajah tetapi more than that!!--> untuk kesihatan gusi, untuk bantu sintesis kolagen, sebagai imune booster bagi yg selalu demam and selesema, also bagus utk pesakit resdung!

4- Vitamin C Shaklee boleh juga dibuat masker. Ketahui cara- cara membuat masker vitamin C di sini;)

5- Vitamin C shaklee dihasilkan dengan teknologi "sustained release" di mana ianya dilepaskan perlahan -lahan kedalam tubuh agar badan kita sentiasa dibekalkan dengan Vitamin C sepanjang hari.

6- Paling utama Vitamin C Shaklee adalah organik bukan sintetik? Ketahui perbezaan vitamin organik dan sintetik di sini!



Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang;)

=================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Monday, September 1, 2014

Promosi Mealshake Beli 3 Percuma 1

Assalamualaikum salam sejahtera.

Masuk september di tahun 2014. Alhamdullilah kita dikurniakan nikmat sihat dan bahagia yang tidak putus - putis dariNya.

Bercerita pasal September, seperti biasa di pagi 1 hb Shaklee akan htr mesej kpd para distributor tentang promotion bulanannya.

Surprisingly bulan ni ada dua promotion iaitu BUY 6 FREE 1 collagen powder dan satu lagi pastinya tak lain tak bukan Mealshake Buy 3 Free 1.



Sudah pasti peminat Mealshake tak ingin melepaskan peluang keemasan ni. Mana taknya promotion buy 3 free 1 belum pernah wujud sebelum ni. 

Okay bagi yang belum pernah try mealshake ni mesti nak tau kegunaanya kan? Siapa sesuai amek Mealshakes ni ya?

Ramai customer sy beli Mealshake utk anak - anak mereka. Ini kerana mealshake terbukti berjaya membantu :

  1. Mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak
  2. Meningkatkan selera makan
  3. Menambahkan berat badan bagi anak yg terlalu kurus
  4. Kaya dengan multivitamin dan multimineral yang sgt bagus untuk kanak- kanak.

Pastinya bukan sahaja kanak2 above 1 year tp the whole family pun pasti sukakan Mealshake. Ianya sgt sesuai diminum seisi keluarga.

Rasa ala2 aiskrim vanilla yg sangat sedap  bukan kids aje yg suke dewasa pun teringin nak minum. Sgt simple disediakan hanya mix dgn favourite drinks , shake and minum! Buat ais blended pun sgt sedap;)

Okay apa lagi jom dapatkan Mealshake dengan promosi BUY 3 FREE 1 harini.

Untuk order boleh hubungi saya your trusted distributor:

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent

=================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...