Wednesday, October 15, 2014

Kenapa Produk Shaklee jadi Kegilaan Ramai?

Salam alaik!

Saya yakin mesti dah ramai rakyat Malaysia ni kenal dan tahu apa itu Shaklee. Kat newsfeed facebook mesti anda selalu or pernah terjumpa post pasal  Shaklee sy yakin;) Inilah dinamakan fenomena, produk yang bagus akan sentiasa mendapat tempat di hati penggunanya.

And kalaulah distributor Shaklee ni boleh bukak booth saya dapat bayangkan everywhere pun anda akan jumpa product Shaklee! Tapi that's impossible sbb shaklee sangat menjaga the exclusive of the product takkanlah produk berkualiti tinggi nak beli kat pasar malam kan? 😉 


Kenapa mesti pilih Shaklee sebagai supplement harian anda? Malam ni sy nak story sikit kenapa ramai orang pilih shaklee and kenapa lah mereka tak pilih supplement dari brand  A B atau C😁😁

❤️shaklee adalah vitamin organik yang bermutu serta selamat  bukan bersifat sintetik yang boleh memudaratkan tubuh badan. Apa beza vitamin
Sintetik and organik?
Read more here 
http://mummyhannah11.blogspot.com/2013/03/vitamin-sintetik-vs-vitamin-organik.html?m=0

❤️brand Shaklee dah wujud lebih setengah abad.. Brand yg established dan multivitamin pertama kat dunia ni pun dari brand Shaklee!

❤️penghasilan vitamin Shaklee memakan masa yg lama utk menjamin kualitinya serta untuk make sure selamat ngan badan kita. In fact, vitamin yang sedia ada terus dikaji secara berterusan untuk penambahbaikan;) 

❤️Dijamin halal oleh ISA badan yang diktiraf JAKIM.

❤️harga berpatutan dan kebanyakan supplement Shaklee di packed utk digunakan selama berbulan2.

Itulah sedikit sebanyak sebab musabab kenapa produk Shaklee sangat menjadi kegilaan ramai rakyat Malaysia. Asasnya ialah KUALITI.bila kualiti dijaga, kesannya kepada pengguna mestila TERBAIK.

===========

Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




Omega Guard Minyak Ikan Terbaik!

Bismillahirahmanirahim
Salam alaik.

Sy yakin ramai antara kita yang sudah tentu tahu akan khasiat dan betapa pentingnya minyak ikan sebagai makanan otak. Ini kerana minyak ikan atau lebih sinonim dengan nama englishnya fish oil sgt tinggi dengan kandungan DHA yang bagus untuk kesihatan otak tambah- tambah lagi ibu mengandung yang memerlukan lebih DHA untuk perkembangan otak bayi i dalam kandungan.

N
Namun, mungkin tak semua tahu pemilhan minyak ikan bukan sebarangan dan tak semua minyak ikan selamat diambil ibu mengandung kerana perlu diambil kira kandungan merkuri yg mungkin ada dalam sesetengah produk minyak ikan.sebab tu ada minyak ikan yang mahal dan yang murah;)

So dalam entry kali ini mari saya kongsikan produk minyak ikan terbaik paling berkualiti and selamat di dunia tak lain tak bukan ianya adalah Omega guard!! 


Kenapa ia sangat istimewa?

1-mengandungi DHA and EPA yg sgt tinggi compare other brands.

2-satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

3-Kurang bau hanyir dan rasa ikan. saiz kapsul yg kecil senang nak swallow;) kids pun boleh kunyah atau boleh picit dalam minuman.

4- sgt selamat coz ia dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini di mana proses ni menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

5-Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

6-Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.


Jadi itulah 6 kelebihan utama yang membuatkan omega guard shaklee sangat istimewa serta menjadi pilihan utama ibu mengandung, untuk kulit cantik, masalah eczema malah sangat bagus untuk kurus!



=============

Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE



Tuesday, October 14, 2014

5 Fakta Kolagen Anda Patut tahu

Holla!! 
Santai 2 aje harini di mana sy nak bercerita tentang info yang saya baca berkenaan produk kecantikan hangat bangat apa lagi kalau bukan cik kolagen..

now kat pasaran macam2 kolagen kita boleh cuba yang sapu, yang makan, yang suntik yang minum, sabun mandi and liptik kolagen pun ada..



Jadi adakah anda tahu kolagen tu apa sebenarnya? So apa kata harini kita review 5 fakta yang ranai org tak tahu pasal kolagen;)

5 FACTS on collagen;)
1-Kolagen adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. Kalau kurang apa yg akan terjadi? Simple kulit nmpak lebih tua, elasticity hilang kulit kusam. bukan setakat kulit badan pun cepat sakit.

2-penghasilan collagen mula terhenti seawal usia 30an. Bila dah hilang, kulit akan mula berkedut dan menjadi kusam. 

3- kolagen sgt banyak didapati dalam badan baby.. Sbb tu kulit baby sgt halus, gebu elastik geram nak cubit.

4- And jgn tak tau ada sesetengah product kolagen dihasilkn oleh sumber kolagen dari bahagian bdn baby.. So plss be careful bila memilih kolagen!!

5-kebanyakan collagen yg dijual dipasaran tak dtg dengan antioksidan.. Nak kesan yg lebih superb collagen perlulah diambil dengar sumber antioksidan seperti vitamin c..;)

+++++++++++++++++++++++

Nak cuba kolagen terbaik? Contact sy jom! Kolagen terbaik pastinya Shaklee Collagen powder kerana menepati semua kriteria yang sepatutnya ada pada kolagen. 


Ramai yg kasi feedback positif in just 8 weeks! Results sgt cepat effective, pasti jatuh cinta.

Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE



Keistimewaan Vitamin E Shaklee!

Salam!

Harini Jom kite bercerita tentang vitamin E pula..
Kenapa Vitamin E Shaklee sgt2 special berbanding jenama2 lain? Oh ya bagi yg belum tahu Vit E Shaklee adalah salah satu vitamin yg sgt laris kerana positif effect kepada penggunanya especially dlm menghasilkan skin yang halus, flawless, glowing dan bebas cela jerawat + jeragat.


 Rugi sangat tak cuba. Jom tengok why vit e shaklee sgt2 best!?

* Vitamin E (400 IU) shaklee dihasilkan dari sumber semulajadi, minyak sayuran -->lebih mudah diserap oleh tubuh badan berbanding vitamin dari sumber kimia atau tiruan.

* Selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E--> Vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum kerana tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

* Grape seed extract (biji anggur)-->
Grape seed extract yang terdapat dlm Vitamin E mengandungi pelbagai khasiat dan terbukti berkesan untuk membantu mengatasi kanser serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika diamalkan secara konsisten. Grape seed extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imunisasi badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.

* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan 100% natural!!

So dah tahu keistimewaan Vitamin E Shaklee kan? so apa kata grab sebotol sebagai asas kecantikan harian kita dari dalam! Sebotol tahan 4 bulan dan harganya sangat berbaloi2!



Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

Monday, October 13, 2014

Rahsia Cantik dengan CoQHealth

Psssttttt!!! Jom saya reveal kan rahsia  kat semua pembaca kesayangan saya!!

RAHSIA TERBESAR KULIT CANTIK BERSERI TERBONGKAR DENGAN COQHealth!!

Tak kenal maka tak cinta. Siapa taknk kulit cantik kan sentiasa awet muda dari dalam:)
Inilah rahsianya, COQ10 yang ada pada COQHealth Sahklee  mempunyai 1001 manfaat. 


Comparison with and without CoQHealth!

Pernah dengar krim-krim muka ditambah CoQ10?
Haaa, itu yang tepek kat muka. Ini tak payah tepek, telan terus maka hasilnya diri anda yg GOJES!

KENAPA IANYA TERUNGGUL?
Ianya semulajadi, dari ekstrak yis. Sangat berbeza dari jenama lain yg menggunakan coq10 daripada tobacco. Ouch, tidak natural ok!


Stock CoQHealth yang LARIS!

Mengandungi EXTRA YG SELAIN DARI COQ10 IAITU VITAMIN E DAN GREEN TEA. Manfaat berganda!

Penyerapan yang unggul. Bila mudah diserap maka mudahah ia meresap dalam badan. Maka tidak sia-sialah kita makan kerana hasilnya cepat dan sangat mengujakan. 


Jadi kalau ikut perkiraan kita nak makan ke nak sapu?
makan mesti lagi senand dan efisyen kan?



Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE






Set Bersalin Shaklee Sangat Berbaloi!

Salam alaik!

Harini sy ingin kongsikan dengan pembaca blog sy tentang set bersalin kegemaran saya iaitu tak lain tak bukan set berpantang Shaklee. Masa anak pertama saya belum menggunakan Shaklee tetapi menjurus kepada lain, agak leceh kerana saya lambat memakan produk jamu tersebut dan luka jahitan episiotomi agak lambat sembuh lebih kurang 3 minggu baru betul-betul hilang sakit tambahan pula hannah terkena mild jaundis so lagilah menghalang mission sy nak berpantang dengan jamu..

Complete set berpantang Shaklee!

Namun bila dah masuk anak ke2 Alhamdullilah sy mula berjinak2 dengan set berpantang Shaklee, kesan paling ketara yang saya rasakan adalah badan lebih bertenaga walaupun badan agak penat an kurang tidur dan paling saya tak percaya luka jahitan sangat cepat sembuh!!

Jadi jika anda dah nak Bersalin dan masih tercari - cari set bersalin yang sesuai, sy amat galakkan anda menggunakan set berpantang Shaklee ini.

Yang paling penting anda tidak perlu risau akan komplikasi pada bayi jika makan jamu/ set bersalin yang bersifat panas.

dan juga sudah pastu anda tak perlu usah  kerana  terpaksa let go set bersalin yg mahal kerana xsesuai dngan bayi dan tak dapat diambil kerana bayi terkena sakit kuning.

===========================


Antara kelebihan set bersalin Shaklee.

  • Selamat, 100%semulajadi, ada KKM, Halal dan mudah digunakan.
  • Tanpa kesan panas
  • Boleh diambil walaupun bayi terkena jaundis!!
  • Boleh diambil sebaik sahaja selepas bersalin, Bukan jamu
  • Sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan
  • Tahan lama dan boleh diteruskan makan selepas pantang dan dijadikan sebagai set menyusu.



Set bersalin ekslusif Shaklee mengandungi:

1) Vitalea
-Membekalkan 12 vitamin dan 7 mineral untuk badan yang sihat.
-Gantikan bekalan sel darah merah yang berkualiti dengan zat besi, copper dan vitamin b dari vitalea
-Memberi rasa bertenaga pada ibu.

2) B complex
-Anti stress untuk elakkan meroyan
-Pembebasan tenaga dari makanan
-Badan lebih cergas
-Bantu penghasilan sel darah merah

3) Vitamin C
-Kuatkan sistem imun anak dan ibu. Baby akan dapat vitamin c dari susu ibu
-Pembentukan kolagen dan kulit yang sihat dan anjal

4) Zinc
-Bertindak seperti pati ikan haruan yang membantu memulihkan luka dalaman dan luaran dengan cepat
-Kurangkan keguguran rambut.
Bantu pengecutan rahim

5) Energizing Soy Protein ESP
-Pekatkan susu ibu supaya baby cepat kenyang
-Bantu pemulihan luka dan pembinaan tisu baru
-Bantu ibu kenyang lebih lama
-Mencantikkan kulit
-Membakar kalori bagi memperepatkan proses turun berat badan

Jom review testimonial pelanggan yang happy selepas menggunakan set bersalin Shaklee!

Nanti dulu!!
Pelanggan yang membeli set bersalin eklusif ini juga layak mendapat FREE jadual pengambilan supplement serta dimasukkan dlm group khas untuk konsultasi percuma dan berterusan dari kami!





Untuk dapatkan product Shaklee boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE

Sunday, October 12, 2014

Bahaya Memandikan Bayi dengan Air Sejuk

Assalamualaikum salam sejahtera!

Suatu ilmu baru yg saya ingin kongsikan dengan anda kenapa sangat bahaya memandikan bayi terutamanya yang berusia 6 bulan ke bawah menggunakan air sejuk atau dingun. Bahaya di sini dengan kata lain boleh menyebabkan kematian pada bayi anda. Menakutkan bukan?



Urusan memandikan bayi nampak mudah tapi perlu dilakukan dengan cara yang betul dan hati-hati. Bayi wajib dimandikan dengan air hangat kerana memandikan bayi dengan air dingin boleh menyebabkan kesan "hypotermia" yakni keadaan di mana suhu badan turun di bawah paras yang diperlukan untuk metabolisme badan berfungsi iaitu kira- kira 35 degree celcius sedangkan suhu normal manusia adalah 37 degree celcius. 

Dr Zubaidi turut menjelaskan lebih lanjut dalam artikel nya tentang hypotermia di mana:

Hipotermia adalah keadaan di mana suhu tubuh yang menurun secara mengejut kerana lapisan kulit bayi yang masih terlampau nipis.

Hipotermia pada bayi, biasanya membuat bayi lupa cara bernafas dan berbahaya kepada bayi.

Sebaiknya bayi di bawah usia enam bulan ke bawah dimandikan dengan air bersuhu antara 29-30 darjah celsius kerana suhu itu dianggap cukup hangat dan selesa bagi kulit dan paru-paru bayi.


So dah tahu kesannya bukan? Oleh itu, berhati2 ketika memandikan bayi anda dan pastikan suhu yang sesuai bagi mengelakkan anak terdedah risiko hypotermia ini;)




Masalah kanak-kanak sembelit.

Assalamualaikum dan  salam sejahtera;)

Topik harini lebih berkisar dengan masalah yang agak sinonim dengan kanak- kanak atau bayi iaitu sembelit.


Sebelum tu jom kita fahami macam mana sembelit tu terjadi? Sembelit lebih mudah terjadi kepada bayi yang mula minum susu formula dan makan makanan pejal (solid food). Bayi-bayi yang diberikan susu formula biasanya membuang air besar sekali sehari, walaupun sesetengahnya mungkin akan membuang air besar dengan frekuensi yg lebih namun ini bukanlah tidak normal, kecuali jika najisnya kelihatan berketul dan keras maka anak anda mungkin berisiko sembelit. Sembelit berlaku apabila najis di bahagian bawah usus ditekan oleh otot yang menjerut, yang akan melambatkan pengeluarannya dan semakin lama ia di situ, ia akan menjadi lebih keras dan kering. 

Bagi bayi atau kanak-kanak yang menghidap sembelit anda akan dapati mereka akan menghadapi simpton seperti berikut:

❤️meragam sakit abdomen
❤️kelihatan berkerut dan mendengus ketika membuang air besar
❤️abdomen yg keras
❤️najis kelihatan berketul-ketul dan keras
❤️kurang buang air besar
❤️najis bercampur darah disebabkan oleh luka rektum disebabkan oleh najis yg keras.

Masalah sembelit boleh dicegah dengan mementingkan pengambilan serat dalam diet harian anak anda. Bagi bayi berusia bawah 2 tahun susu ibu sgtlah digalakkan kerana khasiatnya yang unik serta ia lebih mudah dihadam berbanding susu formula. Selain itu bayi yang telah mula diperkenalkan dengan solid food pula jgn sesekali diabaikan pengambilan serat seperti sayur dan buah-buahan.

Tapi tak semua bayi atau kanak-kanak "mudah" dipujuk utk makan sayur dan buah-buahan yang berserat tinggi. Usah risau produk Mealshake ini boleh membantu! Mealshake sesuai diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun dan sgt mudah diberikan pd anak-anak anda iaitu dengan cara mencampurkan 1 sudu kecil kedalam susu atau  minuman kegemaran mereka.

Mealshake bukan shj sedap tetapi kaya dengan multivitamin, multimineral dan pastinya mengandungi serat yang sgt bagus dalam mengatasi masalah masalah sembelit dalam kalangan kanak-kanak.

Jom kite review salah satu testimoni ibu yg telah memberikan Mealshake kepada anaknya:


Bukan itu sahaja terdapat banyak lagi keistimewaan Mealshake yang menjadikan ia produk yg anda patut berikan pada anak anda.

Jika anda berminat mendapatkan Mealshake dengan konsultasi berterusan anda boleh hubungi sy distributor Shaklee anda:

Halilah Hassan
Whatapps/ SMS/call:010-2204959
Email: souvenirs3886@yahoo.com
Page: www.facebook.com/medelavent
COD area Kluang dan UTM Skudai

====================
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE







Friday, October 10, 2014

Pengalaman temuduga HLP 2015

Asaalamulaikum, selamat berhujung minggu buat mereka yang sedang lepak2 kat rumah..wiken ni sy pasti ramai yang taknak miss bersama anak2 dan suami.

Okey harini topiknya agak berbeza sikit..tentang pengalaman sy menghadiri temuduga biasiswa hadiah latihan persekutuan (HLP) di Cyberjaya di bawah tajaan Kementerian Pendidikan Malaysia.

Actually interview ni dah lama berlalu (kira2 lebih 2 minggu lepas) cume baru berpeluang nak mencoret serba sedikit. Mungkin sedikit sebanyak pengalaman ni boleh membantu mereka yng nak apply utk next year;)

Tanggal 22 september 2014 adalah tarikh interview ku.. hubby pula kebetulan ada kerja di Ampang pd hari yg sama so kami satu family berangkat dari Kluang sehari sebelum..oh ya tak dilupa mak mertua dan adik ipar kesayangan juga terpksa kami ajak join tidur kat satu hotel sebab nak jaga si kenit dua org ni pd 22 september tu. 

Nak ckp pasal nervous..tersangatlah nervous sudah pasti. maklumlah dah lama sangat tak experience any interview kalau tak silap since 4 tahun yg lepas..last interview adalah dgn SPP waktu nak sah dalam perkhidmatan. Soal persiapan sy dah get readydengan proposal and all the supporting doc/resume/certs dan sedikit hasil kerja yg tak seberapa sehari sebelum. kalau last minute lagi hari biru rsnya. lagipun sehari sebelum tu sy ada kelas kat UTM, so mmg kena ready awal coz after class kami akan terus berangkat ke KL.

Pagi tu hubby tolong htrkan ke tempat interview di bangunan Mustafa Kamal, bahagian tajaan, KPM kat Cyberjaya. Seawal pukul 7 kami dah gerak keluar dari hotel kami menginap di Dengkil. better be early, sbb kami mmg tak pernah sampai kat cyberjaya sebelum ni so tak brp familiar sgt. Alhamdullilah tak susah nak cari tempat interview tu so sebelum masuk dalam bangunan tu hubby ajak breakfast dulu..huhu tapi daku sunggu tak lalu makan sampai kan akak kat restoren tu tegur diet ke sikit sgt makan?hihi.. Daku sungguh nerves mmg tak lalu makan kak oii..

Dah siap makan sy terus ke bangunan bahagian tajaan untuk mendaftar. Saya dapat Bilik 7 dan sempat juga sy intai bilangan calon yang satu bidang dengan sy iaitu Fizik -->> seramai 16 orang!! Sgt ramai so for sure it's going to be very competitive sbb pengambilan HLP ni sgt limited dan ada kuota nya. Sy dapat giliran ke 6..Alhamdullilah i loikeee! coz tak awal sgt tak hujung sgt..after daftar usherer meminta calon interview berada di bilik menunggu. Tak dinafikan mmg ramai peserta interview haritu sampai tak cukup kerusi dlm bilik menunggu. Interview bermula jam 8.30 pagi dan peserta angka 1 hingga 3 telah dipanggil ke bilik temuduga ( next 3 mesti sy la kan hihi) so sementra menunggu tu sempat la sy belek proposal dan bca sedikit tentang profil KPM..risau jugak kalau ditanya. sebelum tu nak dijadikan citer dua org member sy yang sama2 wat kpli and fly kat UK dulu pun ada masa interview ni. Tak sangka jumpa diorang kat sini.. So sempat la borak sekejap dengan ann dan ika. Tp dengan ann kejap aje sbb tak silap giliran dia yang ke 3 so awal2 dah kene panggil..habis aje ann interview sy dan ika apa lagi korek la sikit soalan bocor so basically interview tu just about research yg kita nak buat..so u must good at it. Soalan isu semasa tentang pendidkan pun ada selit sekali so since ada masa sikit sempat la sy belek2 sikit pasal isu semasa. waktu tu tgh hott pasal isu soalan UPSR bocor so ku google aje any news psl soalan UPSR..



Lebih kurang 11.30 giliran sy dipanggil utk interview..sempat juga borak2 dengan cikgu2 yang sama bidang dengan sy sebelum masuk bilik utk interview. Sy antara yg termuda baru 4 years service, org kata baru layak utk apply. Kebanyakan yg dtg dah belasan tahun bekerja sgt pengalaman sumbangan pun banyak..ada yang fail tebal2, sumbangan pun banyak. huhu mmg sgt inferior ngan diorang semua.  Oh ya ada juga yang datang kali ke2.. Sememangnya interview ni mmg tough dan sy sgt kagum dengan mereka yang tak putus asa cuba kali ke2 or mungkin ke3 atau ke4.

Ok bercerita pasal temuduga td, sebaik shj loceng berbunyi menandakan giliran sy tiba, ofkos masuk aje terus bagi salam. Sy serahkan 2 copy proposal dan sedikit profile tugas beserta sumbangan sepanjang perkhidmatan kpd 2 org penemuduga.panel temuduga sy kedua2 nya adalah perempuan bertaraf doktor yg sememangnya pakar dlm bidang fizik ni so mcm biasa soalan pertama berkenan dengan latar belakang diri.. So sy fokus kpd latar belakang akademik, sejarah perkhidmatan dan sedikit sumbangan. Pastu salah seorang panel tanya boleh ke nak cope with studies dengan keadaan sy yang dah ada dua org anak? Sy ckp ofkos boleh dan in fact sy mmg dah register as full time master student kat UTM, panel tu agak terkejut and tanya lagi sekali dah dapat approval from KPM ke? Sy just ckp YES but sadly the study leave is unpaid and without scholarship ( iaitu under program CBTGTB) apa lagi sy terus lah ckp "sebab tu sy sgt bersyukur apabila dipanggil utk interview ini dan sgt berharap dapat scholarship ni" ( TIPS: penting tau tunjukkan kesungguhan dan show kita betul2 nak) 

So soalan seterusnya more kpd proposal. Nak dijadikan cerita proposal sy agak teruk kene hentam.. Sy memilih tajuk solid state lighting --> LED iaitu more kpd semiconductors physics..letih juga sampai tahap nak down bila asyik kene provoke dengan soalan2 pelbagai.. Termasuklah kata sorang interviewer tu u nak buat research ni dlm masa 2 tahun ke? Topik ni tak berkaitan dengan ilmu fizik? Sy agak konfius bila ditanya begitu Tp papepun alhamdullilah sy dah cuba yg terbaik.. And walaupun perasan bercampur baur tp sy puas hati kerana banyak soalan dpt dijawab sehabis baik dan panel tu ada juga angguk2 mcm setuju dengan apa yg sy terangkan.interview sy boleh dikatakan 90% in English jadi sy galakkan anda mantapkan english selain drpd persediaan fizikal dan mental.yang penting mesti konfiden dan cuba jwb soalan yg ditanya sehabis baik;)


So lastly at the end of the interview tu panel tu say good luck dan doakan sy success dalam studies sy.. Panel2 tu sgt friendly and soalan provokasi semua tu mungkin sbb mmg tugas dia as interviewer yg mmg kene provoke kita pun.. ;)

Inilah sedikit sebanyak pengalaman yang dpt sy kongsikan bersama. Tak banyak gambar yg boleh snap sbb nerves punya pasal hehe..

Jika berjaya saya amat bersyukur dan  pastinya rezeki tu utk sy kongsikan dengan anak2, parents dan keluarga, namun jika tidak sy yakin Allah dan aturkan sesuatu yg terbaik dan pengalaman yang sy timba ni sesuatu yang tak ternilai yang telah sy pelajari;)

InsyaAllah sy akan updet keputusan temuduga ini bila keputusan dah keluar nanti;)

Till then xoxo!





Promosi ESP buy 6 FREE 1

Salam alaik!

Hoyeahhh!! Merujuk pada tajuk entry di atas shj semua pun dah tau sy ingin bercerita tentang promosi Shaklee di bulan Oktober ini tak lain tak bukan product best selling Shaklee ESP!!!


Bagi pengguna tegar Shaklee sudah pasti tak ingin lepaskan peluang untuk borong ESP bulan ni maklumlah harga normal nya RM150, tp di bulan promosi ini anda layak beli dengan harga jauh lebih murah!! How murah is murah tu? Hihi pm sy dulu ya secret2 kita dua aje😁😁😉.

Oh bukan sekadar anda layak beli dengan harga promosi, di bulan Oktober ini juga dengan setiap pembelian satu set ESP buy 6 FREE 1, anda layak dapat faedah2 seperti berikut->

❤️layak dapat keahlian Shaklee secara percuma!! Yes FREE jimat RM75 yuran pendaftaran.

❤️anda akan dapat cash rebate around RM30 pada bulan hadapan.

❤️layak access ke system Shaklee2u dan beli product Shaklee pada harga penjimatan sehingga 30%!

❤️dan akhir sekali berpeluang berjinak-jinak dlm dunia pernigaan bagi yg berminat;) usah risau jika masih baru anda boleh mempeljari selok belok nya dri kumpulan kami yg superb! Yang penting mesti ada semangat kental utk berjaya!

Jika anda berminat mendapatkan promosi ESP buy 6 FREE 1 ini jgn segan utk hubungi sy distributor SHaklee anda:

Halilah Hassan
Whatapps/ SMS/call:010-2204959
Email: souvenirs3886@yahoo.com
Page: www.facebook.com/medelavent
COD area Kluang dan UTM Skudai

====================
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...