Monday, December 16, 2013

Nutriwhite Shaklee Setanding SKII !


PRODUCT KECANTIKAN KELAS A PADA HARGA MAMPU MILIK.. NUTRIWHITE!
Jika anda sukakan sesuatu yang natural inilah jawapanya! Flawless beauty sourced by nature perfected by science! Set penjagaan kulit yg setaraf dengan brand2 terkemuka malah lebih hebat! Specialnya Nutriwhite kerana ia dibuat dari nutrien PALING TULEN and HERBA PALING TERBAIK. kesemua ramuannya adalah ORGANIK. Mmg natural habis lah senang cite!







+++++++++++++++++++++++++++++++++++

WHY MUST CHOOSE NUTRIWHITE??
-Hypoallergenic
-Against animal testing mcm Body Shop tu 
-Tidak mengandungi parabens ataupun pthalates
-Tidak mengandungi bahan berbahaya --> propylene glycol sodium lauryl sulfate atau sodium laureth sulfate
-Dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika dan mengambil masa 3 tahun pembangunan produk to make sure betul2 selamat dan terbaik digunakan.
-Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperoleh daipada 16 buah negara.
-Unik, kerana pendekatan yang digunakan adalah ekslusif, khasnya untuk pencerahan.
-Gabungan optimum kesemua ramuan yg complement each other
-Selamat dan berkesan--> dlm seminggu dah dapat rasa perubahan ketaran kat kulit.. licin and sgt soft setiap jam rasa nak sentuh!:)
-Mengandungi Vitamin C (ascorbyl/glocoside), ramuan selamat dan terbukti. kesan maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
-Mempunyai Patent-Pending Whiten-16, campuran daripada 16 nutrien botani yang baik dan membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk kulit yang lebih cerah dan bercahaya
-Harga sangat affordable and tahan berbulan-bulan..!

Berminat dapatkan set asas Nutriwhite ini pada harga cukup istimewa? Cuba dulu anda baru tahu kelainannya! As usual inbox Medelavent for more info or can text/whatapps:010-2204959 for fast respond:)

Pengguna Tegar Shaklee? WAJIB Jadi Ahli Shaklee!


Hai Assalamualaikum!


Entry ni khas untuk Pengguna SETIA Shaklee & mereka yang dah lama JATUH CINTA dengan product Shaklee! Kenapa anda WAJIB join KEAHLIAN SHAKLEE?? Apa keistimewaanya?? Apa yang anda akan dapat bila join ahli? Oh ada rahsia di sebalik keahlian Shaklee yang anda PATUT tahu! Mari sy bongkarkan rahsianya di sini!



1-    CASHBACK/BONUS
Yes anda akan dapat CASHBACK yang akan di bank in straightaway dlm akaun anda setiap bulan apabila beli barang Shaklee dengan amount tertentu. Kalau beli dari distributor lain dia yang untung anda takkan dapat cash tu ya! That’s why sy suke galakkan customer untuk join keahlian kalau dia adalah pengguna tetap Shaklee dan tiap2 bulan mmg beli product Shaklee:) dahlah dapat beli dengan harga ahli dapat extra cashback sekali!

PLUS bila anda dah jadi pengguna tegar Shaklee anda seharusnya mendapat KONSULTASI dan TIPS terbaik dari distributor anda. Bukan dibiarkan begitu sahaja terkontang kanting tanpa guidelines sampai anda terpksa mencari-cari konsultasi nak makan vitamin dari distributor lainThat’s why sangat penting untuk anda mendaftar dengan distributor yang betul- betul supportive, berkedibiliti serta berada dalam kumpulan sokongan yang ESTABLISH & BERKUALITI!  Bukan main pilih aje tau, anda yang akan rugi nanti sbb tak dapat benefits yang sepatutnya anda dapat.

Yang paling BEST keahlian Shaklee ni takde renewal fee apa2 selagi anda menggunakan Shaklee selagi itulah membership anda akan valid. Berapa yuran keahlian? Hanya RM80 seumur hidup! Nak dapat free membership pun boleh bila purchase RM650 and above..Syiook kan?


2-    SISTEM ONLINE SHOPPING YANG COOL!
Bermula Oktober 2013 yang lepas, Shaklee dah launch system online shopping yang sgt cool! Ala- ala Zalora.Com tu. So kalau anda nak beli product sangatlah mudah dengan system ni..just click sahaja! Bukan sahaja memudahkan ahli yang nak makan sendiri tp juga pengedar2 Shaklee yang mmg aktif berbiznes.. semua details seperti shipment tracking, bonus statement, enrollment, order history dan macam-macam lagi boleh di cek hanya di depan PC..sgt menarik kan? Tak teringin ke nak join ke mudah dan dapat cash lagi tu!

3-    ORDERS DELIVERED STARIGHT TO UR DOOR BY SHAKLEE!
Part ni paling sy suke! Dahlah dapat order online pastu pihak Shaklee akan postkan barang2 td straight kepada anda.. In fact dah lama dah Shaklee buat servis ni.. sbb tu seronok berniaga Shaklee, especially surirumah tak perlu simpan stock, tak perlu bersusah payah ke pejabat postà customer order, Shaklee tolong postkan terus kepada customer anda. BEST kan? Nak berbiznes Shaklee dari oversea pun boleh!


4-    LANGSUNG TAK PERLUKAN MODAL KALAU NAK BERNIAGA!

Yes takde modal pape. In fact group kami sgt tak menggalakkan penyimpanan stock yang banyak bagi yang aktif berbiz. Means takdelah istilah nak buat loan ribu riban baru boleh biznes..
Cara nak biz Shaklee sgt simple..customer orderà customer bayar kpd andaà anda order from Shaklee online system à Shaklee postà customer terima! Simple bukan?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KENAPA MESTI PILIH & BERDAFTAR BERSAMA GROUP KAMI??

·      Dinaungi oleh MASTER yang hebat, sgt berkaliber, supportive and berkredibiliti.
·      Kumpulan yang sgt aktif dan merupakan penyumbang terbesar sales Shaklee di Malaysia.
·      Ahli-ahli akan diberikan tips2 exclusive dan access kepada group2 secret FB, Whatapps dan Telegram messenger.
·      Dibimbing secara online dan offline tentang strategy pemasaran/ info product/tips perniagaan dan lain-lain bagi mereka yang nak serius berniaga
·      Reward/hadiah istimewa  bagi mereka yang mencapai performance tertentu!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~**~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~**~*~*

TAPI AWAS!! TAWARAN ISTIMEWA à SEPERTI KONSULTASI SEUMUR HIDUP, ONLINE & OFFLINE COACHING SERTA  MARKETING TIPS & STRATEGY INI TERHAD & EKSLUSIVE UNTUK MEREKA YANG REGISTER DI BAWAH GROUP KAMI SAHAJA! KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA ANDA TIDAK MENDAPAT BENEFITS2 SEPERTI INI JIKA REGISTER DENGAN GROUP LAIN.

For more info and details boleh hubungi sy your trusted Shaklee Independent Distributor:
Halilah Hassan (S.ID:894213)
Call/SMS/Whatapps: 010-2204959 (Ila)


Thursday, December 5, 2013

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE??

Salam darlingsss dearie!

Okay harini rasa nak sangat bercerita kenapa sy pilih utk aktif bershaklee:) Dulu mmg langsung xterpikir pun nak bercintan cintun ngan Shaklee sampai mcm ni..daftar keahlian pun asalnya utk beli kegunaan sendiri..niat nak bizness tu mmg takdelah..

Sebelum ni sy mmg aktif berbiz jugak tp bukanlah Shaklee tp more to baby products. Jual brg2 AVENT and Medela.. Alhamdullilah dapat untung yg boleh dikatakan banyak (bagi saya waktu tu) 1k to 3k. Jual murah2 aje niat nak tolong orang..tapi yg tak bestnya biz ni turun naik..kadang2 banyak kadang sikit kadang-kadang sama aje tak naik2..pastu barang selalu stuck kastam (supplier from UK) lama2 jadi frust and rasa nak cube sesuatu yang baru..

Akhirnya ntah kenapa terdetik kat hati nak serius join Shaklee bila beli set pregnant ngan my mommy Wan Fatihanum.. masa tu 2 months pregnant kan my Haziq, bulan Mac x silap disinilah segalanya bermula..bulan pertama join Shaklee sy dapat bonus dalam RM85++ camtu..bulan ke2 join  RM200++,mcm bestlah pulak bila ada peningkatan sy teruskan cam biasa and surprisingly bulan ke3 sy naik rank supervisor dengan bonus almost 2k.. nampak x dari RM200 terus ke 2k.. sy berazam taknak pandang belakang lagi and Alhamdullilah setiap bulan bonus yang sy dapat sentiasa ada peningkatan x pernah drop.. Syukur sgt:)

Bukan setakat tu, the best thing bila join Shaklee ni sy ada mentor yg boleh guide & tolong sy almost in all aspects dlm biz ni.. ilmu yg dia kasi sy turunkan pada anak2 biz pula..and the process is endless.. The beauty of friendship & loving each other tu yg sgt buat sy rs tenang and happy sgt bila join biz ni.. Kebanyakan anak2 biz sy adalah custs sy sendiri and ada yang lgsung xpernah jumpa.. tp walaupun x pernah jumpa we're very close dlm group Whatapps and FB:)

Dalam biz Shaklee ni honestly mmg ada manis ada pahitnya juga.. sy tak kisah langsung pandangan negatif few ppl bila sy join biz Shaklee ni.. yang penting hubby restu apa yg sy buat, niat saya ikhlas untuk membantu keluarga dan org ramai. Itu lebih bermakna buat saya.

For those yg masih rasa ragu-ragu ttg Shaklee trust me u won't regret it! Inilah biznes yg betul-betul promising, adil, halal dan tiada langsung unsur penindasan. Joinlah dulu baru anda tahu kelainannya:)





Monday, December 2, 2013

ESP SOY PROTEIN LUAR BIASA!!


Kat mana2 pun ramai yang bercerita tentang ESP. Product terbaik Shaklee yang memang terkenal sejak dahulu lagi. What makes ESP so special berbanding soy protein jenama lain? Pengambilan supplement berasaskan soy protein tak boleh diambil remeh mestilah memenuhi kriteria tertentu dan paling penting selamat untuk tubuh badan:)

ESP yang sgt istimewa!


7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protein tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium
Sebab tulah ESP SHaklee sgt superb jadi rebutan ramai..sesuai utk semua peringkat umur.. Penghasilan ESP tu sendiri sgt2 teliti membuatkan ESP tu sendiri jauh berbeza dengan soy protein yang lain..

Nak order ESP pada harga ISTIMEWA?? Senang sahaja hubungi sy distributor anda:
Halilah Hassan (Shaklee ID: 894213)
FB Fanpage: Medelavent

OMEGA GUARD SUPPLEMENT TERBAIK FOR YOUR KIDSS!

Salam darlingss!

Sempena promo Omega Guard  bulan ni meh sy story mori apa itu benefits Omega Guard ni especially tuk kanak2..Well bagi yg belum tahu dalam Omega Guard Shaklee terkandungnya DHA yang sgt tinggi dan sangat bagus utk brain anak anda:) Kenapa DHA itu penting?

Jomss baca sedikit info ringkas DHA!


PROMO DEC OMEGA GUARD!



Apa Itu DHA  
DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata. 

Keperluan Harian DHA
Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100 miligram.


Kepentingan DHA
DHA penting untuk perkembangan otak.
- DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan otak adalah optimum.

- DHA merupakan ramuan utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron, yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung. 
- Otak yang sihat akan melahirkan pemikiran yang pintar. 
DHA memperbaiki tumpuan kanak-kanak, sikap dan fungsi kognitif serta kadar pembelajaran.
- kanak-kanak akan lebih fokus serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar.

Sumber DHA

DHA boleh diperolehi secara semula dalam makanan seperti ikan salmon, tuna dan ikan daripada perairan laut dalam serta minyak kanola.


* Jumlah pengambilan DHA oleh ibu hamil akan mempengaruhi perkembangan otak anak.
* Anak-anak juga memerlukan DHA secara terus kerana tubuh kanak-kanak tidak mampu untuk memproses DHA dengan sempurna sekali gus akan timbul masalah kekurangan DHA bagi perkembangan otak.

Nak orfer dengan  consultation percuma dan berterusan? Hubungi saya skrg!

Halilah Hassan
SHAKLEE ID NO: 894213
Fanpage FB: MEDELAVENT




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...