Saturday, May 31, 2014

Dah Ramai Join Shaklee,boleh ke saya buat Biznes ni?

"Boleh ke nak survive biznes Shaklee? dah bersepah org join Shaklee kat Malaysia ni"

"Boleh ke aku nak jual Shaklee?"

Haaaa takyah ckp orang lain saya sendiri pernah ajukan soalan yang sama pada upline saya masa mula2 nak join Shaklee dulu.

Konsepnya senang aje..

Suka nasi lemak tak? Tambah2 lagi nasi lemak daun pisang dengan sambal bilis yang kaw kaw pedasnya.. Wah mmg terangkat.. 

Cube kite tengok juga sekeliling kite berapa banyak gerai atau restoren hatta warung tepi jalan yang jual nasi lemak banyakkan..? Ada tak depa rugi   Nasi lemak tak laku? Harini jual minggu depan terus tutup.. Mesti x kan? Sebabnya nasi lemak tetap menjadi pujaan ramai dan org takkan putus2 beli tambah- tambah lagi bila nasi lemak tu sodap!

Begitu jugalah dengan Shaklee.. Walaupun makin ramai dealer, jualan Shaklee tetap Meletup setiap bulan.. Ada shj yang beli Shaklee sbb Shaklee terbukti product yang mendapat tempat di hati rakyat Malaysia..

Sbb tu juga Shaklee bukan product tenggelam timbul!! Sales Shaklee melebihi 50 juta setiap bulan dan.. Ia dah bertapak kat Malaysia selama 20 tahun;)

So usah khuatir.. Shaklee biz risk free dan anda pastinya boleh berjaya jika berusaha bersungguh-sungguh!

Kepahitan sebelum kemanisan itu sangat indah!

Salam sayang selalu!

Ila❤️❤️

Masker Vitamin C dan Vitamin E

Salam!Morning darling readers be healthy be beauty!Harini nak share sedikit tips untuk cantikkan kulit especially bila adanya kemunculan jerawat tak diundang dan juga sunburn:)Bertuah tau sape yang beli set beauty skin Vitamin E + Vitamin C!! yes untung sgt sebab both vitamins ni bukan sahaja untuk dimakan tapi boleh juga dibuat masker waktu malam sebelum tidur.. Steps buat masker Vitamin E + vitamin C:)

STEP 1: Sediakan 1 biji vitamin E dan 1 biji vitamin C

STEP 2: Tumbuk vitamin C sehingga lumat
STEP 3: Cucuk vitamin E dengan jarum dan picitkan ke dalam piring.
STEP 4: Masukkan vitamin C yang ditumbuk lumat tadi dan gaul rata. tadaaa! ready untuk disapu rata pada wajah:)

Hasilnya? no need to say lah mmg best sgt.. rs tegang, licin aje kulit + plus bantu kecutkan jerawat sekali and kurangkan kesan sunburn.. tak perlu susah2 pi facial puluhan ringgit boleh DIY aje dengan vita E dan vita C ni!Jom tengok steps2 buat masker ni! Dah tengok steps ni jangan tak cuba tau! 

=========

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!




Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. Keistimewaan join ahli!






Kelebihan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum, salam sejahtera!

Harini saya ingin kongsikan dengan anda keistimewaan Vitamin C Shaklee yang tiada bandingannya.
Jika kita tengok kat botol Vitamin C ada perkataan "sustained release" iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. 
Vitamin C sangat sinonim dengan kecantikan kulit

"Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan dan ia hanya ada pada Vitamin C Shaklee!"



Selain itu keistimewaan vitamin C Shaklee adalah:

  1. Murah! less than RM100 sebotol
  2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.
  3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.
  4. Tahan lama, sebotol ada 180 tabs boleh use up to 6 months!!
  5. Bukan sekadar for beauty skin tp more than that!!--> untuk kesihatan gusi, untuk bantu sintesis kolagen, sebagai imune booster bagi yg selalu demam and selesema, also bagus utk pesakit resdung!
  6. Boleh buat masker!!
  7. Ofkos vita c shaklee sgt bagus utk kulit.. Kulit tegang, licin and lebih cerah berseri;);)

Nak try vita c yang hot super hottest ni dengan konsultasi PERCUMA dan berterusan?


=========

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 


Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!






Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)

Testimoni Set Kesuburan Shaklee.

Assalamualaikum salam sejahtera!

Harini saya ingin kongsikan dengan pembaca saya himpunan testimoni positif pelanggan yang telah pun mencuba set kesuburan Shaklee samada set lengkap atau set basic.

Alhamdullilah set kesuburan Shaklee mendapat tempat di hati penggunanya dan terbukti membantu ramai pengguna dalam memperbetulkan kitaran haid, mengecutkan cyst, ketumbuhan sekitar ovari. masalah period pain yang kronik dan PALING best ramai yang telah berjaya hamil!!

Jom kite review various real testimonials ini!




































Friday, May 30, 2014

Zinc Complex Shaklee Bebas Gluten

Berita baik buat peminat zinc complex Shaklee!!

Formulasi terbaru tanpa gluten!!
Bagusnya Shaklee sentiasa membuat research utk memantapkan product  sedia ada selain penghasilan product baru yang hebat!


So kenapa gluten ni nak dihindari ye?


Gluten dihindari kerana dapat menyebabkan alergi dan intoleransi. Alergi sederhana dengan gejala: gatal, mata berair, batuk, ruam kulit, pilek, atau diare. Gejala ini terjadi segera sampai beberapa jam setelah kita consume atau menghirup tepung yang mengandung gluten. 


So sebab tu kita cari produk gluten free;)


Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent

===========


Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!




Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)

Thursday, May 29, 2014

Nak Shaklee Harga Murah?

Dapatkan potongan sehingga 33% apabila join sebagai ahli Shaklee!

Sape kat dunia taknak kan benda murah. Betul tak?
Utk pengetuan anda mulai 1 April 2014 semua SID dah diwajibkan jual harga retail YES WAJIB! means dah takde dah istilah harga kasih sayang, harga manja2, harga jatuh gaung, harga jatuh tergolek semua dah takde. Harga kepada non-member dah standardise pd satu harga iaitu HARGA RETAIL..

Tp jgn khuatir!! Anda masih berpeluang utk beli pd harga ahli yang super jimat dengan cara mendaftar keahlian Shaklee

Mahal ke nak join Shaklee ni? 

 
Jawapanya tidak! Hanya RM65 + post anda layak dapat harga ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan termasuklah konsultasi percuma dari group support serta access ke dalam sistem online shaklee2u.com.my. 

Kalau taknak bayar yuran boleh ke join ahli???


Ofkoslah boleh iaitu dengan setiap pembelian RM660 ke atas anda layak dapat FREE membership dan CASHBACK $$$ dari Shaklee!! Shopping hrga jimat and dpt cash sekali Syok kan?

Dapatkan info lanjut tentang keistimewaan menjadi ahli Shaklee. 

Untuk dapatkan harga diskaun sehingga 33% ayuh join keahlian Shaklee harini!



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)

Kenapa Sukar Hamil?

cahaya mata anugerah terindah

Kenapa wanita sukar hamil?


Mengikut kajian peratusan yang menyumbang kpd masalah sukar hamil adalah samarata antara suami isteri iatu 30% drpd isteri dan 30% drp suami.

Jom kita tgk 3punca utama yang mengundang kpd masalah sukar hamil dalam kalangan wanita?

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj2) Penyakit dalam rahim3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih).

Daripada punca kemandulan diatas , 99% mengalami masalah kegagalan ovulasi iaitu pengeluaran benih(ovum).

Tahukah anda bahawa pengeluaran ovum dari kilang ovari adalah sangat penting bagi seorang wanita kerana ia akan mengukur tahap kesuburan wanita tersebut.

Tiap-tiap wanita dikurniakan tuhan dengan 2 kilang ovari ketika lahir ovari-ovari tersebut mempunyai 400,000 promodial dolikal iaitu sel-sel yang bakal menjadi ovum. Tetapi dalam hayat seorang wanita hanya 400 sel berjaya menjadi telur (ovum) dan yang lain akan musnah.Biasanya hanya satu telur dikeluarkan dalam satu pusingan haid dan ia dikeluarkan pada hari ke 14 setiap kali haid.

Proses pencantuman antara benih lelaki dan wanita (ovum) mungkin berhasil jika persetubuhan dilakukan ketika waktu subur iaitu ketika ovum terhasil. Jika ia terjadi maka kehamilan akan berlaku.Tetapi jika ovum tidak terhasil maka peluang untuk hamil langsung tiada.

Jangan berhenti ikhtiar, insyaAllah masalah sukar hamil anda dapat di atasi.

set kesuburan shaklee pilihan ramai.

======


Nak order SET KESUBURAN SHAKLEE dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent


Untuk dapatkan harga diskaun Istimewa ayuh join keahlian Shaklee harini



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)

Saturday, May 24, 2014

Solusi Rambut Gugur - Prosante!!

Salam alaik!

Harini saya ingin kongsikan dengan anda tentang masalah rambut gugur yang bukan sahaja menjadi masalah ibu hamil, menyusu, pantang malah turut menjadi masalah di kalangan orang lelaki juga!

Terdapat banyak faktor yang mengundang kepada masalah rambut gugur ini  iaitu:-->

Faktor dalaman: tekanan, hormon tidak stabil/tidak seimbang yang menyebabkan folikel rambut terjejas dan memendekkan fasa aktif rambut, gaya hidup atau pemakanan yang tidak sihat
(x cukup nutrisi)


Faktor luaran : melibatkan pencemaran dari luar termasuklah penggunaan bahan-bahan kimia dari syampu yang tak sesuai, pendedahan kepada suhu panas yang kerap, sering mewarnakan rambut serta mengubah gaya rambut.


Kesemua faktor ini akan merosakan rambut sekaligus menyebabkan rambut gugur secara perlahan-lahan .

Jom kita tengok apa feedback Pn Azura Lah yang dah menggunakan set penjagaan rambut Shaklee iaitu Prosante!

Assalamualaikum...
Kak cery, masih kenal dgn saya?
Saja nak kongsi pasal Shaklee.Aritu ada belikan untuk adik set perawatan rambut PROSANTE. Shukur sgt bila baru dapat tgk hasilnya...rambut adik zura mula nampak lebat dan hitam....yg terperasan tu bila nampak byk anak rambut yg baru dan kulit kepalanya dah tak nampak sgt. itu pun tak tahu nak suggest apa kat dia cuma belikan dia B-comp, Zinc & set Prosante..SHUKUR sgt .thanks ye kak..
Azura Lah

 Shampoo favourite saya!

==============
Nak order Prosante Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent


Untuk dapatkan harga diskaun Istimewa ayuh join keahlian Shaklee harini



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)









Friday, May 23, 2014

Ketahui Jenis-jenis Vitamin

Assalamualaikum salam sejahtera!!

Happy weekend dear readers, weekend caamni mesti ramai yang ambil peluang untuk rehat sepuasnya kan? Tak kurang juga yang keluar bersama dengan family..apa2 pun sy hrp semuanya dapat maximumkan masa berkualiti kita bersama anak2 dan family tersayang!

Okay harini saya ingin bercerita tentang jenis2 vitamin--> nama pun pengedar supplements kan so mestilah meng expert kan diri bab2 vitamin ni supaya semua customer saya dapat ilmu serta consultation yang sebaiknya dari saya, insyaAllah.

Dalam banyak-banyak vitamin yang kita ambil, adakah kita tahu secara lebih detail bagaimana vitamin dikategorikan?

Secara ringkasnya vitamin boleh dikategorikan kepada 2 jenis iaitu vitamin LARUT AIR dan VITAMIN LARUT LEMAK.

VITAMIN LARUT AIR contohnya Vitamin C dan Vitamin B group.
VITAMIN LARUT LEMAK contohnya Vitamin A, D, E & K.

Vitamin larut air biasanya tidak disimpan dalam badan dan mudah dikeluarkan oleh badan melalui urine.
Contoh Vitamin larut air--> Sustained Release Vitamin C,Bcomplex, Vitalea dan Chewable Vit C
Vitamin larut lemak pula akan disimpan di dalam lemak badan dan juga hati.Dengan itu pengambilan vitamin larut lemak haruslah berpada-pada, jangan sampai melebihi dos.
Contoh vitamin lemak dalam product Shaklee--> Omega Guard,Vitamin E, Lecithin dan GLA complex.


KENAPA PERLUNYA VITAMIN?
Badan kita tidak dapat menyediakan vitamin dalam kuantiti yang mencukupi. Dengan itu iainya perlu diperolehi dengan diet yang betul dan juga pengambilan supplement yang tepat. Sebagai contoh, seseorang yang tidak sukakan oren mungkin kekurangan vitamin c, manakala sesorang yang tidak boleh tolerate dengan laktosa mungkin akan kekurangan kalsium. 

=================
Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent

Untuk dapatkan harga diskaun Istimewa ayuh join keahlian Shaklee harini



Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)
===========================


Wednesday, May 21, 2014

Fungsi Lecithin - Bukan Sekadar Kurus!


Sekilas fakta: Lecithin itu sendiri adalah lemak.. FAT??..oppss.Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn .. contoh buat kek...yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans ...dan tahukah anda?~~~~~~

"Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin"...dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean... i likeee!...Dan tgh2 mlm ni saya nak share 13 kelebihan tentang Lecitin yang anda perlu tahu!


Lecithin bersama kembarnya Herblax!

Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras ... Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini

Kenapa org yang nak kurus suke lechitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simple nye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian... Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

Apa lagi fungsi Lecithin yang lain selain kuruskan badan?

  1. Lecitin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lechitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan....Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2...jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  2. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati....
  3. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  4. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.Disamping itu, struktur lecitin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  5. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan...
  6. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  7. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  8. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  9. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  10. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  11. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan 
*Sebiji lecitin Shaklee mengandungi 530mg of Lecitin..jadi kiralah sendiri yer brapa biji anda perlu mkn sehari.. :-)

==================


Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent

Untuk dapatkan harga diskaun Istimewa ayuh join keahlian Shaklee harini


Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)

CREDIT

Tuesday, May 20, 2014

Buang Lemak dan Toxin dengan Set Kurus Mampu Milik!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera:)

Morning! 

Mesti dah ada yang sampai ke tempat keje macam saya kan? Apa2 pun sy doakan apa yang anda lakukan harini akan dipermudahkan..tetapkan niat Ikhlas bekerja kerana Allah kerana ingin mencari sumber rezeki yang halal untuk keluarga pasti Allah akan permudahkan segalanya untuk kita.

Harini nak sharing sikit pasal Lecithin dan Herblax. Terasa ringan sgt perut hari ini dek penangan Lecithin dan Herblax.  Mudah saja jika agak-agak rasa perut tidak sedap, rasa macam banyak toksin je dalam badan, rasa macam perut ini sudah menyimpan khazanah lemak yang tidak terbendung, maka itulah jawapan paling menarik adalah tak lain tak bukan Lecithin dan Herblax!  Adik beradik yang tidak dapat dipisahkan.

Bila susah hendak membuang, rasa peritnya tiada siapa boleh tolong kan. Tapi kalau sudah selamat dikeluarkan, lega macam alam ini aku yang punya hahaha. Perit tau kalau susah hendak membuang. Boleh berpinar biji mata. Takkan tidak pernah alami kot? Tengok tu, kalau susah hendak membuang, berfikir dua tiga kali hendak masuk toilet bukan?


Ngeri kan kalau berjam dalam toilet:(


 Jangan sesekali ambil mudah bila sembelit melanda, ada yang sampai berdarah-darah tau. Itulah kamu susah sangat hendak makan sayur. Itu adalah bebelan seorang ibu kepada anaknya. Kenapa selalu kita ditekankan untuk ambil sayur? Sebab iannya sumber fiber. Fiber ini membantu pelawasan.
Usus Sihat VS Usus Tidak Sihat

Kalau sudah lama tidak mebuang, maka toksin pastilah banyak dalam badan. Tidak dapat digambarkan keadaaan toksin yang bermaharajalela dalam tubuh. Sebab itulah badan selalu lesu, rasa seram sejuk pun ada, kulit jadi kusam, telan vitamin bertong tong pun belum nampak bercahaya muka. Maklumlah penuh toksik, jadi langkah pertama bersihkanlah toksik dalam badan dengan herblaxHerblax boleh menyingkirkan toksin dan sisa-sisa buangan yang telah berkarat dalam usus anda. Hasilnya jeng jeng jeng, usus yang sihat, menarik tertarik.


Selamat mencuba dan menjadi orang baru dalam masa sebulan. Sebulan ok dah nampak kesan. Itupun kalau disiplin. Mahu cantik haruslah disiplin, kalau tidak takkanlah semua nya ibarat datang melayang-layang kecantikan pada anda. Selamat mencuba:)

=================
Nak order produk Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent

Untuk dapatkan harga diskaun Istimewa ayuh join keahlian Shaklee harini


Klik Borang Ahli Shaklee untuk register!:)
===========================

Tips Rambut Cantik dan Sihat.

Salam wbt selamat sejahtera!!
Utk entry kali mari bercerita tentang rambut.. Rambut cantik, lembut, sihat dan bersinar jadi idaman setiap wanita. Namun x semua wanita bebas daripda masalah rambut. Masalah rambut gugur, rambut bercabang, kelumumur dan macam2 lagi seringkali menggangu. Banyak faktor sebenarnya mengundang kpd permasalahan rambut ini iaitu hormon, stress, penggunaan
Syampoo yg tinggi bahan kimia, pemakanan, penjagaan yg tidak betul dan sebagainya. Mcm mana nak kembalikan kecantikan rambut ni? Di sini sy kongsikan 8 tips berguna yang anda boleh amalkan untuk memiliki rambuay cantik serta sihat!
Cantiknya rambut:)
  1. Guna perapi dan syampu berasingan.Ini kerana kandungan syampu yg mengandungi perapi tidak cukup utk memberi kelembapan yg diperlukan
  2. Pakai perapi dgn betul iaitu dgn satu garis perapi diletak ditelapak tangan dan kemudian disapukan pada helaian rambut sehingga merata
  3. Pilih perapi yg mengandungi protein keratin dan silk.Kandungan ini dpt mengembalikan khasiat rambut
  4. Jgn mengeringkan rambut dgn menggosok2 rambut pada tuala.Gosokan ini menjadikan kutikel rambut kasar
  5. Lakukan rawatan deep conditioning seminggu sekali.Gunakan masker rambut yg mengandungi protein yg berfungsi utk menyubur dan menguatkan rambut
  6. Gunakan produk dgn perlindungan themal atau silikon
  7. Basahkan rambut dgn air biasa sebelum berenang
  8. Kurangkan pemakaian gel rambut

Itu dia tips2 yang anda diluar sana boleh amalkan.. Untuk saya pula, syampoo dan perapi yg saya guna adalah dari jenama ProSante. Sejak bersalin hannah lagi, rambut sy mengalami masalah keguguran yg agak teruk. Kat lantai sgt banyak, atas bantal, belum masuk kat bilik air lagi, setiap kali cuci rambut dapat segumpal rambut kat tangan.. Mmg horror! Then, terlintas di hati nak cuba syampu Prosante,sebelum ni x pernah beli atau jual kat customer, just tgk review  kat internet.Alhamdullilah prosante sgt berkesan pd saya! Sekrang ni mmg susah nak jumpa rambut atas lantai.. Sgt2 kurang, rambut pun dah kembali lebat;)

Inilah syampu+ conditioner dan serum kegemaran sy!

ProSanté terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambutsecara semula jadi.

Clinical test results on this line are almost unbelievable … after only 3 months of consistent use, results showed:
65% reduction of hair loss during combing
73% decrease in the number of broken hairs
61% increase in the thickness of hair

=====================


Nak order Prosante Shaklee dengan konsultasi percuma dan berterusan? Hubungi sy SID kesayangan anda:
Ila (894213)
SMS/Whatapps/hello2: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB Page: Medelavent

Monday, May 19, 2014

10 Perkara Tidak Benar dalam Penyusuan

Dalam mencari ilmu penyusuan, kita tidak boleh main dengar aje sumber yang tidak sahih. Kadang kita percaya bulat-bulat apa yang kita dengar walau tidak tahu kebenarannya. Jadi mari kita tengok rupanya banyak perkara yang telah di"mind set" kan oleh orang-orang kita walhal perkara-perkara tersebut adalah TIDAK BENAR sama sekali.



1. Kebanyakan dan ramai wanita tidak mempunyai cukup susu badan. Bukan masalah susu jika bayi lambat naik berat badan atau mengalami pertambahan berat yang sangat perlahan. Bukan sebab susu ibu tidak cukup tetapi kerana bayi TIDAK MENDAPAT SUSU YANG IBU ADA. Sebab utama perkara ini berlaku adalah bayi tidak "latch" atau melekap dengan betul. Sebab itulah pentingnya ilmu penyusuan, kena banyak mencari info atau belajar dari mereka yang berpengalaman.

2. ADALAH BIASA JIKA SAKIT SEMASA MENYUSU
Tidak benar ye. Kesakitan pada puting semasa menyusukan bayi adalah disebabkan pelekapan yang tidak sempurna atau lekapan yang salah. Kesakitan mungkin boleh berlaku untuk beberapa hari namun adalah tidak normal untuk ianya berlarutan. Jika kesakitan berlarutan, ibu boleh rujuk kepada yang pakar untuk selesaikan masalah anda yang mungkin menyusukan dengan cara yang tidak betul.

3. SUSU TIDAK CUKUP SEMASA 3-4 JAM PERTAMA KELAHIRAN.
Bukan tidak cukup tetapi semasa itu bayi belum pandai melekap dengan betul dan minum susu dengan betul. Maka kemungkinan sedikit sahaja susu yang dapat diminumnya. Pertama sekali selepas kelahiran pastikan bayi mendapat susu awal iaitu kolostrum yang kaya dengan zat yang tidak terbanding. Ianya umpamakan cecair emas dan boleh mengenyangkan perut bayi yang masih kecil.

4. BAYI PERLUKAN AIR MASAK TAMBAHAN PADA CUACA PANAS.
Tidak benar sama sekali!. Susu ibu mengandungi air yang secukupnya untuk bayi, maka air tambahan adalah TIDAK PERLU. Bahkan bahaya jika berikan air masak pada bayi sebelum berusia 6 bulan.

5. Basuh puting setiap kali selepas menyusu.
TIDAK BENAR. Ini tidak boleh disamakan dengan botol susu kerana jika tidak dibasuh dengan betul, ia berupaya mengumpul kuman. Susu ibu melindungi bayi dari jangkitan. Jika dibasuh maka ia boleh menghilaangkan minyak pelindung pada puting.

6. Menyusu botol lebih senang dari menyusu badan.
Yang jadi susah tu sebab ramai yang tidak mendapat bantuan atau tidak cukup info tentang penyusuan. Bila tiada ilmu di dada maka kita akan jadi mudah berputus asa dan rasa susah. Sebaiknya semasa mengandung lagi carilah ilmu tentang penyusuan.

7. SUSU FORMULA KANDUNGANNYA SAMA DENGAN SUSU IBU
Tidak sama sekali ye. Susu formula tidak mengandungi antibodi, tidak mengandungi enzim, tidak mengandungi sel-sel hidup. 

8. Berhenti susukan bayi jika bayi menghadapi cirit birit atau muntah.
Ye, boleh hentikan makanan lain tapi TERUSKAN MENYUSU. Sebab susu badan adalah terbaik dan boleh melawan jangkitan. Susu ibu sudah cukup menampung keperluan bayi pada ketika ini.

9. Ibu kena makan banyak untuk dapatkan susu yang banyak.
Oh tidak sama sekali! Kalau begitu sudah pasti ramai ibu menyusu jadi gemuk:) Makan ikut keperluan sahaja dan bukannya makan fikirkan untuk 2 orang. Amalkan diet sihat dan makan berpada-pada.

10. Wanita yang mempunyai PAYUDARA KECIL mempunyai susu yang sedikit berbanding wanita dengan payudara besar. Mengarut!

Saturday, May 17, 2014

Mudah dan Menguntungkan: Bisnes Online!!


Ibaratkan sudah jatuh cinta, semakin hari semakin sayang. Begitulah saya dan Shaklee yang bermula secara tak sengaja. Sebelum ni mana pernah bermimpi nak buat kerja paling mudah dan enjoy dalam dunia iaitu membuat bisnes melalui online. Betullah orang kata kuasa online tu buatkan anda boleh sebarkan produk serata dunia.



Menariknya Shaklee ni kenapa? Istimewa sangat ke? Inilah dia daya penarik yang saya dapat dengannya buat saya jatuh cinta pandang pertama:)

1- Dengan hanya yuran keahlian RM65 seumur hidup, Itulah rasanya yuran paling berbaloi, kalau agak-agak terkantoi tak reti nak buat bisnes, takla ralat sangat kan. Tapi tak wujudlah perasaan terkantoi tak reti tu sebabnya ada pada point no 2 nanti. Memang best sangat masa tu sebab ada orang yang "care" dengan kita. Upline merujuk kepada orang yang membawa saya mengenal bisnes ini dengan rela hatinya memberikan bimbingan percuma. maka tiadalah kes "touch & go" sahaja macam yang biasa kita lihat. Dah masuk ahli pastu dibiar terkontang kanting, kesian ibarat anak kehilangan ibu. Dalam group kami yang bestnya kita akan mendapat bimbingan seumur hidup (selagi masih bernafas di muka bumi ini) insyaAllah.

2- Tidak perlu beli stok pun. Kiranya stok tu disimpan oleh shaklee, dan kita hanya uruskan pembelian sahaja. Proses dia camni, jika ada customer yang nak beli produk, orang itu perlu bank in pada kita, dan kita akan bank in pula pada Shaklee, dan urusan penghantaran akan diuruskan oleh shaklee sendiri terus ke alamat customer. Mudah sangat-sangat kan? Jadi tak perlu lah kita simpan stok yang tak tentu bila kita nak habiskan jika gunakan modal sendiri.

3-Shaklee ada produk yang real. Maknanya bukan urusniaga ghaib produk tiada tapi urusan jual beli wujud. Mana boleh cara macam tu kan. Kita ada produk yang real, bukan sahaja real malah berkualiti terbaik sebab apa? Sebabnya setiap vitamin yang dikeluarkan oleh shaklee wajib melalui ujian saringan beribu-ribu kali, dibuat clinical test, bukan main suka hati keluarkan produk sahaja tapi kesannya tidak menjamin pada mereka yang mengambilnya. Konsep shaklee adalah semulajadi, selamat dan berkesan. Jika tiada ciri-ciri tersebut maka jangan haraplah ia akan lulus untuk dikeluarkan di pasaran.

3- Bisnes yang mudah hanya dihujung jari. Yelah almaklum sahaja jika ia melibatkan ibu-ibu atau surirumah, siapa yang sanggup nak kuar malam-malam untuk meeting sana sini, siapa yang sanggup tinggalkan anak dan suami semata nak pergi ketuk pintu rumah orang? Kita jual produk yang sudah dikenali ramai, hanya duduk rumah dan klik klik tekan komputer, bulan-bulan dapat berpuluh ribu. Tak ke merana siapa yang tahu betapa bestnya kan?



Bisnesnya sgt mudah dan itulah juga penyebab kenapa saya berazam utk betul2 mendaki tangga kejaayan bersama Shaklee. Anda juga pasti boleh, terutamanya mereka yang benar nekad untuk membantu suami menambhkan pendapatan keluarga di samping mengisi masa bersama-sama dengan anak. InsyaAllah jika niat kita baik, Allah pasti permudahkan:)

Shaklee the right business for all moms!

================
Nak join bisnes Shaklee bersama kumpulan kami yang best?
Hubungi saya Ila :010-2204959 hari ini!

Klik di sini untuk info lanjut Cara Daftar Ahli Shaklee!

atau boleh mengisi borang keahlian Shaklee sekiranya anda berminat bersama-sama dengan kami menjana pendapatan lumayan!

Friday, May 16, 2014

Cara Daftar Ahli Shaklee

Tahniah kerana anda telah membuat keputusan yang bijak untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. So macam mana nak join Shaklee ni? jangan khuatir prosesnya sangat mudah less than 15 minutes boleh siap kerana semuanya hanya online sahaja! 

STEP 1- Discussion

Untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee first sekali saya akan tanya samada anda berminat untuk makan sendiri atau biznes. Sebabnya kalau untuk makan sendiri sahaja, saya akan treat anda sebagai customer dengan consultation terbaik dan juga dimasukkan ke dalam group khas customer saya di FB. Sekiranya  berdaftar untuk join biznes Shaklee, anda akan dimasukkan ke dalam group2 coaching di whatapps and telegram, group FB dan juga latihan intensif yang terbaik untuk sama- sama jana pendapatan bersama Shaklee!

STEP 2-  Yuran Pendaftaran/ Pembelian

Step seterusnya, anda perlu memilih samada untuk join keahlian Shaklee melalui bayaran yuran Rm75 atau FREE membership. Jika anda memilih FREE membership anda perlu membeli mana2 product Shaklee pada harga ahli bernilai RM660 ke atas atau bersamaan 200uv,dengan cara ini anda layak mendapat FREE membership serta cash rebate RM 20++ pada bulan berikutnya. Normally customer yang memang pengguna tegar Shaklee akan memilih free membership di mana mereka akan kumpul order daripada kawan, saudara mara dan adik beradik, cukupkan RM660 dan terus inform saya utk proses pendaftaran. Kalau anda xnak buat belian pun takpe di mana anda boleh bank in pada saya RM75 shj untuk pendaftaran seumur hidup. yang bestnya membership Shaklee ini tidak akan expired selagi ada pembelian brg setiap tahun.

Dah decide? Anda boleh mengisi borang keahlian Shaklee ini untuk proses pendaftaran yang sangat mudah!

KLIK disini--> BORANG KEAHLIAN SHAKLEE


STEP 3- Confirmation

Okay, after senaraikan barang nak beli jika ada, atau memilih mendaftar dengan yuran RM75, anda boleh membuat pembayaran kepada saya di akaun HALILAH HASSAN [Maybank 151213000396; souvenirs3886@yahoo.com]. Saya akan registerkan anda melalui online dan anda boleh terus dapatkan No ID Shaklee anda dan password sebaik shj selesai pendaftaran. Pada masa yang sama juga anda akan mendapat emel serta sms dari Shaklee menyatakan order yang anda telah berjaya dibuat. Anda hanya perlu menunggu membership kit serta barang yang anda beli sampai! Ini juga bermakna anda dah officially jadi ahli Shaklee dan boleh login ke dalam sistem Shaklee untuk membuat belian pada harga ahli, seterusnya layak mendapat semua benefits lain yang Shaklee tawarkan. 

Selamat ber Shaklee bersama saya!
Samada untuk biznes atau makan sendiri, kedua-duanya pasti menguntungkan anda!

==================
Hubungi sy your trusted SID:
SMS/Whatapps/ calling (ila):010-2204959 untuk info lanjut;)


GLA complex VS English Primerose Oil

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Ramai customer yang pm tanya apa beza GLA complex Shaklee dengan English Primerose Oil (EPO);) meh sy story secara ringkas apa beza keduanya2;) Kedua-duanya ibarat teman karib wanita sukar dipisahkan. Tapi pastinya kita nak yg terbaik kan? 



EPO vs GLA complex..

--> EPO dihasilkan dari minyak bunga English Primerose & kandungan utamanya ialah gamma-linolenic acid (GLA)~ 10%.

-->GLA Shaklee pula diekstrak daripada minyak bunga Borage dimana kelikatan GLA nya adalah 2 kali ganda (~25%) berbanding dengan GLA dalam EPO.

--> Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema & masalah kehamilan dan kewanitaan;)

Not just that!;)

Dalam GLA juga terkandungnya Vitamin E which is bagus utk skin dan sunflower oil --> bertindak sebagai pelembap, bagus utk rambut, jatung dan menurunkan kolestrol dlm badan;);)

Kombinasi hebat Borage Oil+ vitamin E +Sunflower oil  menghasilkan Shaklee GLA complex yg sgt awesome!! ;) So, customer yang dah sedang ambil EPO sy biasanya akan suggest mereka utk stop jika ingin consume GLA kerana fungsi keduannya adalah sama.

============
Berminat dapatkan GLA Shaklee yang super best selling ni? 
Mcm biasa boleh pm or sms/ whatapps (ila):010-2204959 utk info lanjut;);)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...