Thursday, December 5, 2013

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE??

Salam darlingsss dearie!

Okay harini rasa nak sangat bercerita kenapa sy pilih utk aktif bershaklee:) Dulu mmg langsung xterpikir pun nak bercintan cintun ngan Shaklee sampai mcm ni..daftar keahlian pun asalnya utk beli kegunaan sendiri..niat nak bizness tu mmg takdelah..

Sebelum ni sy mmg aktif berbiz jugak tp bukanlah Shaklee tp more to baby products. Jual brg2 AVENT and Medela.. Alhamdullilah dapat untung yg boleh dikatakan banyak (bagi saya waktu tu) 1k to 3k. Jual murah2 aje niat nak tolong orang..tapi yg tak bestnya biz ni turun naik..kadang2 banyak kadang sikit kadang-kadang sama aje tak naik2..pastu barang selalu stuck kastam (supplier from UK) lama2 jadi frust and rasa nak cube sesuatu yang baru..

Akhirnya ntah kenapa terdetik kat hati nak serius join Shaklee bila beli set pregnant ngan my mommy Wan Fatihanum.. masa tu 2 months pregnant kan my Haziq, bulan Mac x silap disinilah segalanya bermula..bulan pertama join Shaklee sy dapat bonus dalam RM85++ camtu..bulan ke2 join  RM200++,mcm bestlah pulak bila ada peningkatan sy teruskan cam biasa and surprisingly bulan ke3 sy naik rank supervisor dengan bonus almost 2k.. nampak x dari RM200 terus ke 2k.. sy berazam taknak pandang belakang lagi and Alhamdullilah setiap bulan bonus yang sy dapat sentiasa ada peningkatan x pernah drop.. Syukur sgt:)

Bukan setakat tu, the best thing bila join Shaklee ni sy ada mentor yg boleh guide & tolong sy almost in all aspects dlm biz ni.. ilmu yg dia kasi sy turunkan pada anak2 biz pula..and the process is endless.. The beauty of friendship & loving each other tu yg sgt buat sy rs tenang and happy sgt bila join biz ni.. Kebanyakan anak2 biz sy adalah custs sy sendiri and ada yang lgsung xpernah jumpa.. tp walaupun x pernah jumpa we're very close dlm group Whatapps and FB:)

Dalam biz Shaklee ni honestly mmg ada manis ada pahitnya juga.. sy tak kisah langsung pandangan negatif few ppl bila sy join biz Shaklee ni.. yang penting hubby restu apa yg sy buat, niat saya ikhlas untuk membantu keluarga dan org ramai. Itu lebih bermakna buat saya.

For those yg masih rasa ragu-ragu ttg Shaklee trust me u won't regret it! Inilah biznes yg betul-betul promising, adil, halal dan tiada langsung unsur penindasan. Joinlah dulu baru anda tahu kelainannya:)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...