Friday, April 3, 2015

Kenapa Berat Badan Naik Mendadak Lepas Berdiet?

Inilah antara persoalan yang sering ditanya oleh customer tersayang! Takut2 nak mencuba product kurus Shaklee sbb takut pisang berbuah 2 kali, "saya dah makan product A ni, tapi lepas stop berat naik balik, mendadak pula tu" --> ini  antara luahan customer.

Ya pastinya ada sebab kenapa jadi sebegitu. Dalam proses menurunkan berat badan sangat-sangat penting untuk fahami fahami asasnya terlebih dahulu..
Suke saya tekankan takde product ajaib pun yang mampu turunkan sampai 15-20 kilo sebulan.. Sungguh tak lojik.. Kalau ada sekalipun penurunan berat badan tu bukanlah penurunan yang sihat. Ingat kita nak buang lemak bukan buang berat badan semata- mata..

Okey berbalik pd persoalan td, kenapa berat naik mendadak lepas stop amek produk kurus. Banyak sebabnya:
  • Pertama adakah kita jaga pemakanan selepas stop makan produk kurus tu? Kalau pengambilan kalori seharian melebihi keperluan automatik berat anda akan naik mendadak. Ditambah pula kurang exercise bertambah- tambah la naik berat anda
  • Kedua cek balik adakah anda mengambil protein yang mencukupi? Ingat protein sgt penting dalam proses pembakaran lemak dalam badan. Dan sumber kalori yang baik adalah dalam bentuk tumbuhan kerana ia bebas lemak, rendah kalori. Selain itu, bila tak cukup protein, bukan lemak yang dibakar..tapi anda bakal kehilangan jisim otot yang penting dalam memastikan keanjalan kulit. 
Berat badan memang turun tapi sayangnya disebabkan oleh jisim otot yang hilang bukan sbb pembakaran lemak yang efisyen. Lagi menyedihkan, skin dah tak firm sbb jisim
otot dah hilang. 😭😭

Bagaimana nak elakkan berat naik mendadak selepas berhenti berdiet?


Anda boleh mentenkan berat ideal anda dengan cara mengambil sumber protein yang hadir dengan leucine.



Leucine sangat penting dalam membantu mengekalkan jisim-jisim otot semasa anda berdiet. Bila otot kekal metabolisme jadi tinggi and automatik proses pembakaran lemak berlaku dengan lebih efisyen. Kalau otot hilang apa jadi? Very simple tiada mekanisme utk bakar lemak sebab itulah berat naik mendadak selepas anda stop berdiet. Turun berat lepas tu cepat je naik balik, STRESS, PENAT and RUGI pula tu..

Cinch Shake

Adalah salah satu sumber protein yang tinggi dengan leucine. Ia bertindak sebagai meal replacement yang sangat penting dalam menjayakan misi kurus sihat anda! Istimewanya Cinch Shake ini kerana ianya bukan sekadar tinggi dengan  leucine tetapi mempunyai nilai index glicemic yang rendah. Kenapa penting index glicemic yang rendah ni? Hah mmg penting kerana ia memastikan anda rasa kenyang dan bertenaga lebih lama, so takdelah bantai nasi 2 kali setiap kali makan.

Setiap hidangan Cinch Shake ini juga lengkap dengan 270 kalori, 35 gram karbohidrat, 24 gram protein, 3 gram lemak dan 6 gram serat makanan larut. Sungguh mengenyangkan seperti makan nasi:)

Boleh review perbandingan Cinch Shake ini dengan one of its competitor seperti di bawah👇👇

Cinch Shake hadir dengan 3 flavour yang sangat sedap iaitu:

  • Chocolate
  • Vanilla
  • Caffe Latte
Boleh pilih mana-mana flavour yang anda suka. Anda pasti berpuas hati kerana Cinch Shake adalah sumber protein terbaik yang anda patut ambil jika SERIUS ingin kurus!

Untuk mendapatkan Cinch Shake anda harini boleh hubungi saya!

Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...