Sunday, April 5, 2015

Kenapa Vitamin Shaklee Tiada Silica Gel?

Assalamualaikum! Salam sejahtera.
Moga semua pembaca kesayangan dalam limpahan rahmatNya. Jangan Monday blues tau!

Harini mari bercerita tentang vitamin Shaklee secara general, kenapa ya vitamin Shaklee ni kalau kita bukak botolnya tidak mengandungi gel silica? Tak macam vitamin- vitamin lain yang ada kat farmasi mostly mesti ada gel silica tu. Kenapa nak kena letak gel tu?

Fungsi gel silica ini adalah untuk menyerap lembapan atau wap air yang mungkin terperangkap dalam botol vitamin. Sama macam kasut kulit, atau handbag fungsi gel silica tu untuk menyerap lembapan agar barangan kulit  tak berkulat.

Ni dia rupa gel silica tu, mesti anda pernah lihat kan?



Kenapa Vitamin Shaklee tak perlukan gel silica?

Kerana Vitamin Shaklee adalah organik bukan bersifat sintetik. Vitamin Shaklee dihasilkan dari bahan- bahan semulajadi dan benar- benar berkualiti tanpa memberi kesan berbahaya pada tubuh badan. Salah satu buktinya ialah tiada gel silica dalam vitamin Shaklee. Berbeza sekali dengan vitamin sintetik yang menyerap lembapan dan bila ia bertindak balas dengan lembapan, substance atau kandungan dalam vitamin tersebut turut berubah.

Tapi Kenapa Chewable Vitamin C dan Vitalea Kids ada Silica Gel? Sintetik kah?

Hehe jangan panik. Jawapannya pastinya tidak. Vitamin Shaklee ternyata semuanya organik! Sebab kenapa vitamin untuk kanak- kanak ini mengandungi silica gel adalah kerana dikhuatiri tangan kanak- kanak basah atau lembab maklumlah kadang- kadang selepas basuh tangan diorang terus bukak botol vitamin then makan. So nak elakkan vitamin td cepat rosak Shaklee meletakkan silica gel dalam kedua-kedua bekas vitamin kanak- kanak ini. Jadi vitamin tahan dan segar lebih lama;) and silica gel yang Shaklee letakkan ni unik tau, dalam bekas kecik plastic bukan dlm kertas putih mudah koyak macam kita biasa lihat tu.

Ini adalah bentuk silica gel yang terdapat dalam botol chewable vitalea dan vit c;)


Kesimpulannya, jom kita beralih kepada vitamin yang ternyata natural, selamat dan paling penting berkesan pada tubuh. Ternyata Shaklee telah mendapat tempat di hati penggunanya sejak dahulu lagi dan sekarang dah jadi fenomena dah kat seantara Malaya. Jika anda belum pernah mencuba, then seharusnya cuba sekarang. Tidak pernah ada istilah membazir dalam membelanjakan wang untuk kesihatan. HEALTH is WEALTH kan?

++++++++++++++++++++

Untuk dapatkan product Shaklee pada konsultasi terbaik! Boleh hubungi saya your trusted distributor:


Ila (SID:894213)
Whatapps/SMS/Wechat: 010-2204959
FB: Halilah Hassan
FB page: Medelavent
Penghantaran seluruh Malaysia. Servis COD di sekitar Kluang dan UTM Skudai

======================

NANTI DULU!!! Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! Hubungi saya harini!!

Jom isi borang BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Dapatkan info lanjut CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE

dan KEISTIMEWAAN JADI AHLI SHAKLEE




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...