Friday, May 16, 2014

GLA complex VS English Primerose Oil

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Ramai customer yang pm tanya apa beza GLA complex Shaklee dengan English Primerose Oil (EPO);) meh sy story secara ringkas apa beza keduanya2;) Kedua-duanya ibarat teman karib wanita sukar dipisahkan. Tapi pastinya kita nak yg terbaik kan? 



EPO vs GLA complex..

--> EPO dihasilkan dari minyak bunga English Primerose & kandungan utamanya ialah gamma-linolenic acid (GLA)~ 10%.

-->GLA Shaklee pula diekstrak daripada minyak bunga Borage dimana kelikatan GLA nya adalah 2 kali ganda (~25%) berbanding dengan GLA dalam EPO.

--> Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema & masalah kehamilan dan kewanitaan;)

Not just that!;)

Dalam GLA juga terkandungnya Vitamin E which is bagus utk skin dan sunflower oil --> bertindak sebagai pelembap, bagus utk rambut, jatung dan menurunkan kolestrol dlm badan;);)

Kombinasi hebat Borage Oil+ vitamin E +Sunflower oil  menghasilkan Shaklee GLA complex yg sgt awesome!! ;) So, customer yang dah sedang ambil EPO sy biasanya akan suggest mereka utk stop jika ingin consume GLA kerana fungsi keduannya adalah sama.

============
Berminat dapatkan GLA Shaklee yang super best selling ni? 
Mcm biasa boleh pm or sms/ whatapps (ila):010-2204959 utk info lanjut;);)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...